banner359

Mega Kentin Kar önlemleri De Mega Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ana ve ara arterler başta olmak üzere yapılan çalışmalarda bin 920 personel görev alırken, metrobüs sabaha...

31 Aralık 2014 Çarşamba 09:31
Mega Kentin Kar önlemleri De Mega Oldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ana ve ara arterler başta olmak üzere yapılan çalışmalarda bin 920 personel görev alırken, metrobüs sabaha kadar seferlerini sürdürdü.
İstanbul’da kar yağışı, sabaha karşı yerini sulu kara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kar yağışının bugün gün boyu aralıklarla kuvvetli yağacağı ve fırtına ile birlikte kar yağışının tipiye dönüşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın poyraz yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (40 ila100 km/saat) eseceği öngörülüyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kış şartlarıyla mücadele ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Dün gece bin 920 personel, 908 araç ana arterler, ara arter ve meydanlarda görev yaptı. Gece yarısından sonra düşen hava sıcaklığı nedeniyle birçok yol ve köprüde buzlanma meydana geldi. Buzlanma erken uyarı sistemi sabah saatlerine kadar 179 defa çeşitli bölgelerden uyarı sinyali gönderdi. Ekipler gelen sinyal doğrultusunda tuzlama çalışması yaptı.

METROBÜSLER SABAHA KADAR HİZMET VERDİ
Kent merkezi dışında daha etkili olan kar yağışı köylerde herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yollarının açık tutulmasında kullanıldı. Toplu ulaşımda bir sorun yaşanmazken metrobüs sabaha kadar hizmet verdi.
Ekipler, gece boyunca 3 bin 847 ton tuz; karayolları ekipleri köprülerde 3 bin 350 kilo üre kullandı. Ekipler, fırtına ve kar yağışı nedeniyle devrilen 29 ağacı kaldırdı, çatısı uçan iki binaya müdahale edildi.
Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları şöyle;
Bayrampaşa, Esenler: 1-3 cm, Başakşehir, Hadımköy: 3-5 cm, Kağıthane, Alibeyköy, Sultangazi: 3 cm, Arnavutköy: 5 cm, Istırancalar: 40 cm, Çatalca: 5 cm, Beykoz’un yüksekleri: 6 cm, Kartal- Uğur Mumcu: 7 cm, Tuzla, Sultanbeyli, Akfırat: 8 santim.

BARAJLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 59.58’E ULAŞTI
Alınan son yağışlarla birlikte İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 59.58’e ulaşırken, 518 milyon metreküp su bulunuyor. Istırancalar, Pabuçdere, Kazandere barajlarında doluluk yüzde 100’e ulaşırken, Terkos yüzde 85, Alibeyköy yüzde 83, Ömerli yüzde 62, Büyükçekmece yüzde 35’e ulaştı.

İBB, EVSİZLERE SAHİP ÇIKTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte sokakta yaşayan evsiz vatandaşları da Zeytinburnu Spor Salonu’nda misafir etti. İBB, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Darülaceze Müdürlüğü, 40 personel ile evsiz vatandaşlara hizmet veriyor. Zeytinburnu Spor Salonu’na getirilen vatandaşlar sağlık kontrolünden sonra misafirhaneye alınıyor. Kadın ve erkek olarak ayrı bölümlerde misafir edilen vatandaşların, banyo ihtiyaçları karşılanarak, saç sakal traşları yapılıyor. İç çamaşırları, elbise, kaban ve ayakkabı verilerek kıyafetleri değiştiriliyor. Üç öğün yemek ihtiyaçları karşılanırken, ara saatlerde çay ikramı yapılıyor.
Zeytinburnu Spor Salonunda, 20’si kadın 505 vatandaş misafir ediliyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<