Memur-Sen İnan’ı andı

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, sendikanın kurucusu Mehmet İnan’ı ölüm yıldönümünde unutmadı.Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Kudüs şairi ve Memur-Sen kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan’ı Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği...

11 Ocak 2018 Perşembe 15:28
Memur-Sen İnan’ı andı

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, sendikanın kurucusu Mehmet İnan’ı ölüm yıldönümünde unutmadı.

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Kudüs şairi ve Memur-Sen kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan’ı Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği öncülüğünde andı. Yazar-şair Şaban Abak’ın konuşmacı olarak katıldığı anma programına üyeler ilgi gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilciği Yunus Emre Altuntaş, “Ölümünün üzerinden 18 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen Memur-Sen’in varlığı devam ettiği sürece Mehmet Akif İnan’ın varlığı da devam edecektir. Çünkü bu bir dava ve bayrak yarışıdır” dedi

Memur-Sen’in vefa üzerine kurulmuş bir teşkilat olduğunun altını çizen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın ‘Bütün giysileri yırtsak yeridir. Yer bize vefa elbiseleri’ mısralarında dediği gibi, bu teşkilat vefa üzerine kurulmuştur. Bugün burada bir arada olmamızın en güzel örneği aslında budur. Bu vesileyle, emeği geçen, ahirete irtihal eden başta kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere bütün değerli büyüklerimize ve arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

banner380

Zor şartlardan başarılarla dolu bugünlere geldiklerini hatırlatan Numan Şeker, “O zor günlerde rahmetli Mehmet Akif İnan sanki bugünleri görürcesine ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan’ demiş. Gerçekten mayayı öyle bir tutturmuş ve öyle sağlam bir temel üzerine bu teşkilatı inşa etmiş ki, Memur-Sen teşkilatı bütün Türkiye ve ümmet için destan yazıyor ve destansı çalışmalara imza atıyor” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif İnan’ın firaset ve yaptıklarıyla aydın vasfında bir insan olduğunu belirten Yazar Şaban Abak, “Yeni Mehmet Akif İnanların, o misyonda yeni insanların çıkması lazım. Sanata, edebiyata, bilime, tarihe, düşünceye, kabiliyeti olan çocukları gözetmemiz lazım” diyerek, sendika üyelerine İnan’ın düşünce dünyasını aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<