banner359

MHP’den ’Evliya Çelebi’ çeşmesi teklifi

"Velhasıl Bursa sudan ibarettir’ diyen Evliya Çelebi’nin adının Bursa’da bir çeşmeye verilmesi teklif edildi.MHP Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekili İhsan Bilgili, Ulucami ile Orhan Cami arasında bulunan Orhan Parkı’ndaki çeşmeye...

02 Mart 2018 Cuma 10:58 2018-03-02 11:40:03
MHP’den ’Evliya Çelebi’ çeşmesi teklifi

"Velhasıl Bursa sudan ibarettir’ diyen Evliya Çelebi’nin adının Bursa’da bir çeşmeye verilmesi teklif edildi.

MHP Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekili İhsan Bilgili, Ulucami ile Orhan Cami arasında bulunan Orhan Parkı’ndaki çeşmeye Evliya Çelebi’nin adının verilmesi için teklifte bulundu. Bursa’ya ilk seyahatini 1640 yılında yapan Evliya Çelebi, Seyahatname’sinde Bursa’nın her tarafından pınarlar aktığını, çeşmelerin bol olduğunu yazarak, yazısını "Velhasıl Bursa sudan ibarettir" diye tamamlamıştı. MHP Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekili İhsan Bilgili, Bursa’da önemli bir çeşmeye ya da yeni yapılacak bir çeşmeye Evliya Çelebi’nin adının verilmesini ve çeşmenin üzerine ’Velhasıl Bursa sudan ibarettir’ sözlerinin yazılmasını teklif etti.

Son Güncelleme: 02.03.2018 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<