banner359

Milletvekili Birkan’dan grevdeki gübre işçilerine destek

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, grevdeki Gemlik Gübre Sanayii işçilerini ziyaret etti.Milletvekili Zekeriya Birkan ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Türk İş’e bağlı Petrol İş Sendikası üyesi 336 işçiyi grevdeki 10. günlerinde...

31 Ağustos 2016 Çarşamba 15:51
Milletvekili Birkan’dan grevdeki gübre işçilerine destek
AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, grevdeki Gemlik Gübre Sanayii işçilerini ziyaret etti.
Milletvekili Zekeriya Birkan ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Türk İş’e bağlı Petrol İş Sendikası üyesi 336 işçiyi grevdeki 10. günlerinde fabrika önünde ziyaret etti. Önceki yıllarda Tofaş ve Renault’taki grevlerde arabuluculuk yaptığını hatırlatan Zekeriya Birkan, Gemlik Gübre işçileri için de arabuluculuk rolü üstlenebileceklerini söyledi. Milletvekili Zekeriya Birkan, “Ön yargılarımız yoktur. Karşı tarafa yenilgi hissi veren anlaşmalar uzlaşma değildir. Geçtiğimiz yıllarda TOFAŞ ve Renault’ta yapılan grevlerde arabuluculuk görevinde bulunmuştum. Bunu yine yapabilirim. Ne işçinin, ne de işverenin mağdur olmasını istemiyoruz. Sosyal barış ve fabrikaların çalışmasından yanayız” dedi.
Sendikanın iş yeri temsilcisi Sedat Özturan, 2004’te özelleştirilen fabrikada işverenin sendika istememesinin en büyük sıkıntı olduğunu kaydetti. Mahkeme kararıyla grev hakkı aldıklarını anlatan Sedat Özturan, geriye dönük 12 yıllık süreçte yapılan 4 toplu iş sözleşmesi görüşmesinde grev hakları bulunmadığı için hak kayıpları yaşadıklarını vurguladı. Bu yılki toplu iş sözleşme görüşmelerinde üç defa masaya oturmalarına rağmen ücretlerin hiç konuşulamadığını ileri süren Sedat Özturan, yüzde 25 oranında zam talep ettiklerini belirtti. İkramiye ve mesai ücretlerinin düşük olmasından yakınan Özturan, ikramiye ve mesai tamlaması istediklerini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<