banner359

Milletvekili Çini Boyadı

Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen Çini Kültür Festivali’nde renkli görüntüler yaşandı.Belediye önündeki İznik Çini Kültür Festivali’ne AK Parti Bursa milletvekilleri İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, İznik Kaymakam Ali Hamza Pehlivan,...

19 Mayıs 2016 Perşembe 18:45
Milletvekili Çini Boyadı
Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen Çini Kültür Festivali’nde renkli görüntüler yaşandı.
Belediye önündeki İznik Çini Kültür Festivali’ne AK Parti Bursa milletvekilleri İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, İznik Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve çok sayıda yetkili ile vatandaş katıldı. Başkan Sargın, "Osmanlı dönemi sonrasında kaybolan bu sanatı 40 yıl önce araştırmaları ile yeniden gün ışığına çıkaran değerli ustalarımız Faik Kırımlı, Eşref Eroğlu ve Rasi Kocaman’a sonsuz şükran ve rahmetle anıyoruz. Onların öncülüğünde bugün sayısız çini atölyesi mevcut. İkincisini düzenlediğimiz Çini Kültür Festivali hepimize hayırlı olsun" dedi.
Milletvekilleri Aydın ve Birkan da, unutulan İznik çinisinin yeniden dünyaya tanıtılması için yapılan çalışmalardan takdirle bahsetti. Konuşmaların ardından Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, geçmişten günümüze gelin başı ve kıyafetleri adlı defile sundu. Öğrenciler ayrıca temsili kına gecesi tertipledi. Folklor gösterilerinin sunulduğu festivalde protokol daha sonra çini stantlarını tek tek gezerek bilgi aldı. Milletvekili Birkan ise BUSMEK’in standında çini boyadı. Ayrıca 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na binaen bisiklet turu da düzenlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<