banner359

“Milli Mücadeleden Geleceğe Türkiye Çalıştayı"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi’nden akademisyenlerin katıldığı “Milli Mücadeleden Geleceğe Türkiye ve İnegöl Çalıştayı" Oylat’ta yapıldı.Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel Okşak,...

11 Aralık 2015 Cuma 16:57
“Milli Mücadeleden Geleceğe Türkiye Çalıştayı"
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi’nden akademisyenlerin katıldığı “Milli Mücadeleden Geleceğe Türkiye ve İnegöl Çalıştayı" Oylat’ta yapıldı.
Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksel Okşak, açılış konuşmasında, “Bugün sevinç ve hüznü bir arada yaşamaktayım. Bugünlere gelmemde önemli katkıları bulunan İnegöl’ümüzün çok değerli simaları ile bir aradayım. Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Bilecik ve İnegöl’deyim. Hüzünlüyüm, çünkü milli mücadeleden bugüne kadar memleketimizin her karışını sahipsiz bırakmayan bu aziz millet, terör belası ile karşı karşıya. Müslümanlık ve Müslümanlar dünyanın değişik bölgelerinde zulüm altındalar. Suriye’de Türkmen kardeşlerimizin yaşadıkları ortada. Gelmiş geçmiş bu uğurda şehit olmuş tüm güvenlik güçlerimize, askerlerimize, vatandaşlarımıza ve zulüm altında hakkın rahmetine kavuşmuş tüm Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, İnegöl’ün milli mücadeleye katkılarından bahsederek, “Biz kentimizin değerlerinin farkındayız. İnegöl Belediyesi olarak en önemli görevimiz, tarihi ve kültürel değerleri ile bu ruhu diri tutmaktır. Kent Müzesi, Mobilya Müzesi ve diğer projelerimiz bu şuurun ürünleridir” dedi.
Söğüt Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin, bölge insanının, sadece milli mücadele yıllarında değil, Birinci Dünya Savaşı sırasında da her anlamda gerekli desteği verdiğini anlattı. Bilgin, "Çanakkale Savaşı’nın ardından Arap Yarımadası’na giden orduda çok sayıda Bilecikli asker bulunmaktaydı. Bilecik’i bu kadar önemli kılan en önemli unsurların başında, İkinci Abdülhamid döneminde yapılan demir yolu gelir. İstanbul ve Bursa’dan Anadolu’ya asker sevkiyatının Bilecik üzerinden yapıldığını görmekteyiz. Ankara’ya ulaşmak için mutlaka Bilecik’ten geçmek gerekiyordu. Bu yüzden Bilecik, stratejik öneme sahip bir noktadaydı. Zor şartlarda savaş mücadelesi veren Anadolu insanı, milli mücadele yıllarında Almanlardan çok büyük destek almıştı" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<