banner359

Minik yürekler ‘su tasarrufu bilinci ile’ çarpıyor

05 Nisan 2022 Salı 03:23
Minik yürekler ‘su tasarrufu bilinci ile’ çarpıyor

BUSKİ’nin geleceğin teminatı olan çocuklarda su bilinci oluşturmak, suyun tüm canlılar için değerini anlatmak ve kuraklığa dikkat çekmek amacıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü “Su Damlalarının Peşinde Projesi’’ tüm hızıyla devam ediyor.

BUSKİ ‘farkındalık oluşturabilmek amacıyla’ çocuklara suyun bilinçli kullanımını ve su tasarrufunu işitsel ve görsel içeriklerle anlatıyor. Ayrıca hazırlanan kitaplarla da su tasarrufu çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretiliyor.

Projenin tasarruflu su tüketimini ve suyun canlı hayatı için ne denli önemli bir unsur olduğunu öğretmeyi hedeflediğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, proje ile geleceğin büyüklerinde hayatın devamlılığı noktasında çok önemli bir değere sahip çıkılması bilincinin oluşturulduğunu vurguladı.

2018 yılından bu yana Bursa’nın merkez ve ilçe okullarında yer alan toplam 220’ye yakın okulda 23 binin üzerinde öğrenciye eğitim seminerleri verildiğine işaret eden Başkan Aktaş, “eğlendirirken öğretmek” ilkesinden hareketle, suyun bilinçli kullanımını ve su tasarrufunu çeşitli görsel ve işitsel içerikler eşliğinde verdiklerine dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<