banner359

Mobilyacılardan Mimarlar Odasına tepki

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki yemek masasına “240 bin lira” fiyat biçen ve “malzemeyi gözünden tanırım” diyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı...

27 Haziran 2015 Cumartesi 10:23
Mobilyacılardan Mimarlar Odasına tepki
Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki yemek masasına “240 bin lira” fiyat biçen ve “malzemeyi gözünden tanırım” diyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a sert cevap verdi.
Taklacı, “Ne gözünden tanıyor? Sen Mimarlar Odası’sın işini yapacaksın, ben Mobilyacılar Odası’yım ben de işimi yapacağım. Mobilya bizim işimiz. Masanın fiyatıyla ilgili Mimarlar Odası’nın dediği doğru, mobilyacılar odasının dediği yanlış; böyle bir şeyin olma şansı sıfır. Herkes işini yapacak” dedi.
Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verdiği iftar programındaki masanın ‘240 bin lira’ olduğunu iddia eden ve ‘malzemeyi gözünden tanırım’ diyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a sert cevap verdi.
Masayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fiyatın doğru olduğunu ve masanın fiyatının 240 bin lira olma şansının sıfır olduğunu dile getiren Taklacı, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki masaya ‘240 bin lira’ diyen yanlış söylüyor” dedi.

“NİÇİN MOBİLYANIN ÜZERİNDE DURULUYOR?”
Taklacı, masaya öyle bir maliyetin çıkma şansının da sıfır olduğunu ifade ederek, “Dünyanın neresinden usta getiriyorlarsa getirsinler bunun maliyeti görülür zaten. Bu masanın maliyeti 4 bin 400 liradır. Zaten sayın Cumhurbaşkanımız bu masanın Sitelerde yapıldığını da söylüyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yapılan masayla ilgili yapılan açıklamaları tasvip etmiyoruz. Bizi üzen mobilyanın üzerinde durulması. Niçin mobilyanın üzerinde duruluyor? Bunlar Ankara Ticaret Odası’ndan onaydan geçmiş ve bunlara bakılarak yapılıyor zaten. Böyle bir şans yok kimsenin” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMININ BU DÜZEYE GETİRİLMESİ BİZCE YANLIŞ”
Mimarlar odasının yaptığı açıklamaları da sert bir dille eleştiren Hüseyin Taklacı, konuşmasına şöyle devam etti:
“Karapürçek-Siteler teleferik hattı vardı onu da iptal ettirdiler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey de bunu söylüyor zaten. Burada yapılacak işlere engel olunmasından biz son derece rahatsızız. Ankara Sitelerde yapılan bir işi desteklemesi lazım Mimarlar Odası’nın. Bunu araştırması lazım ve gerçekleri görmeleri lazım. Koskoca Cumhurbaşkanlığına bu şekilde itham yapılmaması lazım, bu yanlış. Cumhurbaşkanlığı makamının bu düzeye getirilmesi bizce yanlış.”

“NEYİ GÖZÜNDEN TANIYORLAR?”
Taklacı, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın “biz malzemeyi gözünden tanırız” sözlerine de göndermede bulunarak, “Neyi gözünden tanıyorlar?” diye sordu.
“Onlar Mimarlar Odası’ysalar, bizde Mobilyacılar Odası’yız” diye konuşan Taklacı, “Sen Mimarlar Odası’sın işini yapacaksın, ben Mobilyacılar Odası’yım ben de işimi yapacağım. Mobilya bizim işimiz. Mobilyayı biz bilmiyorsak hiç kimse bilmiyor demektir. Çıraklığımız, kalfalığımız, ustalığımız bu sektörde geçti. Biz buranın temelinden yetiştik. Biz bu sektörü iyi bilen insanız. Masanın fiyatıyla ilgili Mimarlar Odası’nın dediği doğru, Mobilyacılar Odası’nın dediği yanlış; böyle bir şeyin olma şansı sıfır. Herkes işini yapacak. Bu ülke için uğraşacak. Bu ülkede bugüne kadar neler oldu onları takip etmediler de Cumhurbaşkanlığının masasını mı takip ediyorlar. Bugüne kadar bir sürü hadiseler oldu ülkemizde onlara bakmıyorsunuz da bunları mı takip ediyorsunuz. Bu ülke 30 bin şehit veren bir ülke. Bunları neden takip etmiyordunuz madem her şeyi anlıyorsunuz?” diye konuştu.

“SARAYIN MOBİLYALARININ BÜYÜK BIR KISMI SİTELERDE YAPILDI”
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımında bazı bölümlerinin Siteler esnafı tarafından yapıldığını sözlerine ekleyen Taklacı, bütün mobilyaların Sitelerde yapılma şansının bulunmadığını, Sitelerin dışında da bazı işlerin yapıldığını dile getirdi.

“SUNTALAMIN TANESİ 80 LİRA, MASAYA 4-5 TANE KULLANILMIŞ OLABİLİR, FİYATI HESAPLAYIN”
Taklacı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın kapılarının da siteler esnafı tarafından yapıldığını vurguladı. Kamu binalarının yapımındaki işlerin Siteler esnafına verilmesini canı gönülden istediklerinin de altını çizen Taklacı, “Masanın zaten Sitelerde yapıldığı sayın Cumhurbaşkanımız görüntülü olarak gösterdi. Suntaların üzerine yerleştirildiği görüntülerde gösterildi. Çok büyük maliyet değil. İki tane suntalam kullanıldığını düşünün. 3-4-5 tane de kullanılmış olabilir. Bunun tanesi 80 lira. 4 bin 400 lira rakamı çok doğru bir rakam. Bunun üzerinde hiç kimsenin söyleyeceği bir şey yok. 240 bin lira olma şansı sıfır. Bu bir iddiadır. Biz Mobilyacılar Odası’yız, onlarda mimarlar odası. Mimarlar odasının görevi ayrı, bizim görevimiz ayrı. Bize gelip sormamış ki mimarlar odası ‘bu masa kaç liraya mal olur?’ diye. Böyle bir soru soran duymadık biz. Bizim üzüldüğümüz sayın Cumhurbaşkanımızın bu duruma düşürülmesi. Biz canı yürekten üzülüyoruz. Bu tür söylemler ülkemize zarar verir, fayda vermez. Herkes bu ülkenin menfaati için elinden geleni yapması gerekiyor. Ülkemizde 1 milyon 780 bin sığınmacı var. Ülkemiz bunlara bakmak için mücadele veriyor. Bu tür sıkıntıların içerisinde bunların olması esnaf sanatkarı üzüyor ve bütün camiayı üzüyor” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<