banner359

Muammer Akkaş ’yoğurdum Kara’ Demedi

17- 25 Aralık soruşturmasını yürüttükten sonra özel yetkileri alınarak Tekirdağ’a savcı olarak atanan Muammer Akkaş, görevden uzaklaştırma kararı sürecinin Başbakan tarafından mitinglerde söylendiğini ve bunların gerçekleştiğini...

30 Aralık 2014 Salı 16:44
Muammer Akkaş ’yoğurdum Kara’ Demedi
17- 25 Aralık soruşturmasını yürüttükten sonra özel yetkileri alınarak Tekirdağ’a savcı olarak atanan Muammer Akkaş, görevden uzaklaştırma kararı sürecinin Başbakan tarafından mitinglerde söylendiğini ve bunların gerçekleştiğini iddia etti.
HSYK 2. Dairesi tarafından görevden uzaklaştırılan Savcı Akkaş, görevden uzaklaştırmanın kendisine tebliğ edilmediğini belirterek, "Hayırlısı olsun. Söyleyeceğimiz bir şey yok. Bu süreç bir yıl önce mitinglerde söylenen şeyler bir yıl sonra gerçekleşti. Karar bize tebliğ edilmedi. Tuzun koktuğu yerdeyiz. Başbakan tarafından bir yıl önce miting alanlarında söylenenler gerçekleşti, böyle olacağı belli bir süreçti" dedi.
HSYK 2. Dairesi, müfettiş raporlarında meslekten ihraçları talep edilen savcılarla ilgili karar vermek üzere toplanmış, daire, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç’in hakkındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmalarına karar vermişti. Savcılar hakkındaki soruşturma tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<