Mudanya İskelesi Büyükşehir Belediyesi’nin Oldu

Recep Altepe

03 Aralık 2015 Perşembe 10:23
Mudanya İskelesi Büyükşehir Belediyesi’nin Oldu
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından inşa ettirilen ve kullanım hakları bugüne kadar ilçe belediyesinde olan Mudanya İskelesi, Bakanlar Kurulu kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Kararın hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Yapılan yetki devriyle birlikte sahillerimizdeki dönüşüm de hız kazanacak” dedi.
Merkezi idare tarafından yaptırılan ve 30 Mart 1955 tarihinde ilçe belediyesine devredilen Mudanya İskelesi, artık Büyükşehir’in oldu. Kent merkezinde yer alan betonarme iskelenin ‘sahil düzenleme çalışmalarının daha hızlı yapılabilmesi amacıyla’ devredilmesine ilişkin kararname, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kabine üyeleri tarafından imzalandı. Söz konusu kararname, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylandı.
Alınan kararı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başta sahil şeridi olmak üzere kırsal alanda ve kent merkezinde yapılan çalışmaların daha hızlı sürdürülebilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak merkezi idarelerden yetki talep ettiklerini, onlardan birini daha elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sahillerin düzenlenmesi, daha sağlıklı çağdaş bir Bursa’ya yakışır hale gelebilmesi için önce 1/50000’lik planları yaptıklarını ve bunların onaylandığını, şimdi de aynı kapsamda tüm ilçelerde yetki devirlerinin bir bir gerçekleştiğini belirten Başkan Altepe, onlardan en önemlisinin de 115 kilometrelik sahil şeridine sahip Mudanya olduğunu ifade etti. Mudanya İskelesi’nin 12 Ekim 2015 tarihli 8166 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kesin olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Betonarme iskele, alınan kararla birlikte tüm haklarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Şu anda bakanlık temsilcileriyle birlikte bunun işlemlerini yürütüyoruz. Şimdiden sonra iskelenin kullanım hakkı Büyükşehir’de” diye konuştu. Yapılan devrin Mudanya sahillerinin daha vizyonel hale gelmesi için bir başlangıç olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Karar Bursamız, ülkemiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, yetki alanında bulunan deniz ve göllerin kıyı alanlarında hizmet verebilmek amacıyla merkezi idareden Mudanya İskelesi’nin tüm kullanım haklarını talep etmişti. Yapılan girişim üzerine Bakanlar Kurulu’na taşınan konu, 6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun’un 4. maddesine göre alınan kararla olumlu sonuçlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<