banner359

Mudanya’da Gaziler Günü kutlandı

Mudanya İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı.

19 Eylül 2019 Perşembe 17:31
Mudanya’da Gaziler Günü kutlandı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

İskele Meydanı Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenlere Mudanya Muharip Gaziler, Kaymakam Faik Oktay Sözer, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Ersungur, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıd. Bçv. Gürol Alanbay, SGK Binbaşı Serkan Kılıç, Mudanya Emniyet Müdürü Serdar Makineci’nin yanı sıra siyasî parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Ümit Soykenar, “Biz askerler için, vatan savunmasında şehit ve gazi olmak şüphesiz ki çok yüce bir kavramdır. Biliriz ki şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine adını altın harflerle yazdıran siz değerli gazilerimizin, bu uğurda can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, sizlere minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek bizlerin en büyük görevidir” dedi.

Gaziler adına konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Mudanya Temsilcisi Halil Yılmaz, gaziliğin önemini ve kurtuluş mücadelesindeki kahramanlıklarını anlattı.

Tören sonunda protokol mensupları Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Tekke-i Cedid Camii’nde ebediyete intikal etmiş gaziler ve şehitler için Kur’an-ı kerim ve mevlid-i şerif okunarak dualar edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<