banner359

Mudanya’da hububat hasadı başladı

MUDANYA'DA 2020 YILI BUĞDAY HASADI BALABANCIK MAHALLESİ'NDE BAŞLADI.

01 Temmuz 2020 Çarşamba 17:51
Mudanya’da hububat hasadı başladı

Mudanya’da 2020 yılı buğday hasadı Balabancık Mahallesi’nde başladı.

Balabancık Mahallesi Muhtarı Ali Ceylan, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Tarım ve Orman Müdürü Ergün Karadağ, Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, teknik personelleri hububat hasadı yapılan araziye götürerek ilgili bilgilendirmede bulundu. Bu yılki hububat rekoltesi ve kalitesi hakkında arazi sahibiyle birlikte Kaymakam Sözer ve İlçe Tarım Müdürü Kardağ’ın sorularını cevapladı. Daha sonra Kaymakam Sözer, harman makinesine binerek ilk hasadı gerçekleştiren çalışmayı başlattı. Hasat çalışmalarına Mürsel Mahallesi Muhtarı Mehmet İlhan, Küçük Yenice Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Erten iştirak etti.

Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer Mudanya’da gerçekleştirilen hububat ekimi ve rekoltesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "İlçemizde yaklaşık 16.000 da alanda buğday ekilmekte olup, Tarım ve Orman Bakanlığının Uygulama Talimatı gereği hazırlanan Valilik Talimatı hasat yapılan tüm köylere gönderilerek askıya çıkarılmaktadır. İlçemizde buğday hasadı ile birlikte kontrollerde devam etmektedir. İlçemiz açık tarla üretiminde ilk sırada yer alan buğday ekimi ile 16.000 da alandan ortalama 500 kg/da üzerinde verim ve 8000 ton tahmini üretim beklenmekte olup, ilçemizde yüzde 1,5 kayıp oranını geçmemesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kabul edilebilir yüzde 1,5 sınırının üzerinde yaşanabilecek her bir puan artışın ülkemiz toplam buğday üretiminde yüz binlerce tona karşılık geleceğinden, başta biçerdöver operatörleri olmak üzere üreticilerimizin de bunun şuurunda olması gerekmektedir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<