Mustafakemalpaşa’da Gaziler Günü kutlandı

Mustafakemalpaşa İlçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Düzenlenen Törenle Kutlandı.

19 Eylül 2019 Perşembe 14:53
Mustafakemalpaşa’da Gaziler Günü kutlandı

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Heykel Meydanı’nda yapılan törene Kaymakam Mehmet Zeki Koçberber, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, başkan yardımcıları, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini dâir bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, 19 Eylül tarihinin, bayraklaşan vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü sağlayan gaziler için şan ve şeref günü olduğunu belirtti.

banner380

Öğrencilerin şiir okunduğu törenin ardından belediye tarafından gaziler ve aileleri onuruna Öğretmenevi’nde geleneksel vefa yemeği verildi. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Şanlı tarihi boyunca bütün zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklâlini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<