O kentte alarm verildi tahliyeler başladı

Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirleri’nin debileri giderek artıyor. Karaağaç Mahallesi ile il merkezi arasındaki ulaşım tamamen kapanırken mahallede yaşayan vatandaşlar, yatılı okullara yerleştiriliyor. Edirne’de Tunca ve Meriç Nehirlerinin...

02 Şubat 2015 Pazartesi 15:40
O kentte alarm verildi tahliyeler başladı
Edirne’de Meriç ve Tunca Nehirleri’nin debileri giderek artıyor. Karaağaç Mahallesi ile il merkezi arasındaki ulaşım tamamen kapanırken mahallede yaşayan vatandaşlar, yatılı okullara yerleştiriliyor.
Edirne’de Tunca ve Meriç Nehirlerinin debilerinin giderek artması sonucu yaşanan taşkınların ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ’Acil’ koduyla toplantı yaptı.
Bulgaristan’daki aşırı yağışlardan dolayı Tunca ve Meriç Nehri’nin debilerinin artarak taşmaya başlaması üzerine kriz masası kuruldu. Taşkın sebebiyle il merkezi ile bağlantısı kesilen Karaağaç Mahallesinde yaşayan halk, evlerinden boşaltılarak okullara yerleştirilmeye başlandı. Vali Dursun Ali Şahin ise kriz masası kararlarını gazetecilere açıkladı. Merkez ile Karaağaç Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan bütün köprülerin trafiğe kapatıldığını ifade eden Vali Şahin, taşkından etkilenen Karaağaç’ta evlerin boşaltıldığını söyledi. Yaklaşık bin 500 kişiyi yatılı bölge okuluna yerleştirmeye başlandıklarını belirten Vali Şahin, nehir sularının bu gece saat 21.00 sıralarında en yüksek seviyelere ulaşacağını kaydetti.
2006 ve 2008 yıllarında nehir debilerin bin 800 seviyelerine ulaştığını bu defa ise bu seviyelerin 2 bin 500’lere çıkmasının beklendiğini açıklayan Vali Şahin, "Tedbir amaçlı olarak, Karaağaç’ın bir bölümünü bin 500 kadar kişiyi, orada bulunan yatılı okullara nakliyesini başlamış bulunmaktayız. Diğer kalanları da şehrin bu tarafına geçirmeye maalesef imkan kalmadı. Köprüler kapalı olduğundan kapalı spor salonlarına maalesef intikallerini sağlayamıyoruz. İki helikopter istedik, AFAD’tan o iki helikopter İstanbul ve Ankara’dan görevlendirmeleri yapılarak yola çıktı. Sadece helikoptrelerin gelişi değil, su altı ve su üstü kurtarma timleri de görevlendirmeleri AFAD tarafından sağlanarak Edirne’ye geliyor. Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu da İstanbul’dan Edirne’ye bir ambulans helikopter görevlendirmesi yapıldı. Onun da yola çıktığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Toplantıya Vali Dursun Ali Şahin’in yanı sıra Belediye Başkanı Recep Gürkan da katılarak yapılan çalışmaları değerlendirdi.

MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ
Karaağaç Mahallesi sakinlerinde diyaliz hastası Necmi İrmisit, yarın diyalize girmesi gerektiğini belirterek, "Her sene su taşkınları olmuyor, geçen yıl olmamıştı ancak bu sene durum kötü. Diyaliz hastasıyım. Yarın diyalize girmem gerekiyor, bakalım nasıl gideceğim?" diye konuştu.
Diğer bir mahalle sakini Yılmaz Kuş da eşinin hamile olduğunu ve sağlık durumundan endişe ettiğini dile getirerek, "Taşkınlar artık senede iki sefer olmaya başladı. İşimize gidemiyoruz. Sayın başbakana sesleniyorum. Bu işe bir çare. Mağduruz. Eşim hamile ve burada hiçbir sağlık güvencemiz yok" dedi.

BÖLGEYE HELİKOPTERLER SEVK EDİLİYOR
Öte yandan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’nın da aralarında bulunduğu İl Kriz Masası’nın almış olduğu kararlar doğrultusunda, kent merkezine yakın bulunan Değirmenyeni Köyü’nün tamamının boşaltılacağı ve Karaağaç Mahallesi’nin düşük kotlu bölümünde yaşayan bin 500’e yakın vatandaşında semtte bulunan yatılı bölge okuluna nakil edileceği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 3 adet arama kurtarma, bir adet de ambulans helikopterin gönderilmesi bekleniyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<