Okullar kapandı, 52 gönüllü öğretmen yardıma koştu

KORONA VİRÜSÜ DÜNYA GENELİNDE ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR. TÜRKİYE'DE VAKA VE ÖLÜM ORANLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR. KORONA VİRÜSÜNÜN GÖRÜLMESİYLE BİRLİKTE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN DIŞARIYA ÇIKMASI YASAKLANDI. GENELGENİN ARDINDAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAK İÇİN BİR GRUP ÖĞRETMEN GÖNÜLLÜ OLARAK KENDİ ARAÇLARIYLA SOSYAL YARDIMLAŞMA ERZAKLARINI KAPILARINA KADAR GÖTÜREREK TESLİM EDİYOR.

10 Nisan 2020 Cuma 09:12
Okullar kapandı, 52 gönüllü öğretmen yardıma koştu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 52 öğretmen, eğitime ara verildiği için evde boş durmak yerine gönüllü olarak vefa etkinliklerini katılarak ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

Eğitim ve öğretimin uzaktan yapılması sebebiyle bir grup öğretmen ihtiyaç sahiplerine gönüllü olarak hizmet ediyor. 52 öğretmen Kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtacakları erzakları kendi araçlarıyla evlerine kadar teslim ediyor.

banner380

Her gün aynı görevi yapan öğretmenler oldukça mutlu oluyor.

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, yaptığı açıklamada vatandaşlara çağrıda bulunarak şunları söyledi. Devletimiz gereken tüm yardımları gerçekleştiriyor bize her gün çok sayıda telefon geliyor bunları araştırıyoruz, gerekeni yapıyoruz. Lütfen gerçek ihtiyaç sahipleri bizlere ulaşsın. Devletimiz güçlü, büyük bir devlet. Gerekeni yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Biz kimsenin ölmesini arzu etmiyoruz. Gerçekten acil bir işiniz yoksa çıkmayın sokağa. Burada gördüğünüz gibi yardımları yapıyoruz. Çok sayıda gönüllü öğretmenlerimiz bizlere destek veriyor. Ben emeklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum"

Gönüllü öğretmen ise böyle bir hizmette yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, devlet millet işbirliğine vurgu yaptılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<