banner359

Orman ve baraj havzasına moloz döken yandı

02 Nisan 2017 Pazar 15:29 2017-04-02 15:31:38
Orman ve baraj havzasına moloz döken yandı
 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman ve baraj havzalarına moloz dökenler için ‘Orman Kanunu'nu uygulayacaklarını söyledi. Bunun için gizli kameralı ekipler kurulduğunu belirten Eroğlu, “Yakaladığımız zaman Orman Kanunu uygulayacağız. Kamyonuna, her şeyine el koyacağız. Bu işin şakası yok” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 88 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım ile Biga ve Çan ilçelerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından inşa edilecek toplam 14 adet tesisin temellerini atmak üzere Çanakkale’ye geldi. İlk olarak Çanakkale Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. 
Ülke genelinde barajlardaki su durumu hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, “Barajlarda yeteri kadar suyumuz var. Hem içme suyu açısından bir problem yok. Zaten biliyorsunuz bu sene çok büyük kuraklık yok. Esasen biz büyük kuraklıklarda bile su sıkıntısı yaşatmadık. 2007 büyük kuraklık oldu, yaşatmadık. 2014 yılında büyük kuraklık oldu yaşatmadık. Dolayısıyla da çiftçilerimize de, vatandaşlarımıza da yeteri kadar su vereceğiz. Endişe etmesinler. Bizim planlarımız her yıl nisan, mayıs aylarında bir plan hazırlanır. O plana göre A, B, C planları vardır. O uygulamaya geçer. Vatandaşa sıkıntı çektirmeyiz" açıklamasını yaptı.
"Hadi, hele bir döksün bakayım"

Barajlara, su havzalarına ve ormanlara dökülen moloz yığınları hakkında ise Bakan Eroğlu, “Mesela İstanbul Belgrad Ormanı’nda yol kenarına birkaç kamyon moloz dökülmüş, hemen tespit ettik. Ayrıca Kilyos tarafına sahile dökülmüş. Bunları tespit ettik. Şimdi ben buradan şu mesajı veriyorum; ‘yakaladığınız zaman Orman Kanunu uygulayacaksınız.’ Bakın buradan herkes bütün kamyoncularda bilsin, nitekim belli ekipler ve gizli kameralar kurduk. Yakaladığımız zaman Orman Kanunu uygulayacağız. Kamyonuna, her şeyine el koyacağız. Bu işin şakası yok ve o kişiyi de ormanı tahrip ettiğinden dolayı Orman Kanunu mucibince savcılığa, mahkemelere sevk edeceğiz. Yani talimatım bu. Kusura bakmayın, hiç kimsenin böyle hakkı yok. Hiç kimsenin havzalara kaçak çöp döküm yapma hakkı yoktur. Dolayısıyla bunu ihlal edenler kesinlikle cezalandırılacaklardır. ‘Kamyonuna, ne varsa el koyun’ diye talimat verdim yani. Hadi, hele bir döksün bakayım” diye konuştu. 
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez’e de tekrar talimat veren Bakan Eroğlu, “İsmail Bey, Orman Kanunu uyguluyoruz. Bütün şeyine el koyacaksınız. İdari mal olarak kayda geçeceksiniz kamyonlarına” şeklinde konuştu.
Bakan Eroğlu, ardından valilikten ayrılarak Yenice ilçesine hareket etti. 

Son Güncelleme: 02.04.2017 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<