banner359

Otomotiv ihracatında çifte rekor

04 Eylül 2016 Pazar 11:57 2016-09-04 11:59:17
Otomotiv ihracatında çifte rekor
 Türkiye ihracatının lideri otomotiv endüstrisi, ağustos ayında çifte rekora imza attı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’ne göre geçen ay yüzde 23 artışla yaklaşık 1,7 milyar dolar ihracat yapan sektör, böylece tarihinin en yüksek ağustos ayı ihracatına ulaştı.
Otomotiv, aynı zamanda sektör açısından tatil dönemi olması nedeniyle daha önceki yıllarda aylık bazda ihracat liderliğinden indiği ağustos ayını bu yıl ilk kez lider sektör olarak kapattı. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, “Yıl sonu hedefimiz olan 23 milyar dolara adım adım yaklaşıyoruz. Geçen ay başlıca mal gruplarından binek otomobillerde ülke bazında artışlar yüzde 209’a varan oranlarda yükseldi” diye konuştu.
Yılın başından bu yana yükselişini sürdüren Türkiye ihracatının lideri otomotiv endüstrisi, ağustos ayında çifte rekor kırdı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre geçen ay yüzde 23 gibi yüksek bir artışla 1 milyar 680 milyon dolar ihracata imza atan otomotiv, böylece tarihinin en yüksek ağustos ayı ihracatına ulaştı. Otomotiv endüstrisi, ayrıca sektör açısından tatil dönemi olduğu için genelde bazı sektörlerin gerisinde tamamlanan Ağustos ayını bu yıl ilk kez lider sektör olarak kapatma başarısı da gösterdi. Endüstrinin Ağustos ayında Türkiye ihracatından aldığı pay da yüzde 15 olarak gerçekleşti.

Son Güncelleme: 04.09.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<