banner359

(Özel Haber) 1.5 Milyona Yaptırılan Okulun Yarısı Boş Duruyor

Bursa’da 4 yıl önce 1.5 milyon lira maliyetle yapılan Faik Yılmaz İpek İlkokulu ve İmam Hatip Orta Okulu’nun yarısı boş duruyor.Merkez Osmangazi ilçesinin Alacahırka semtinde bulunan Faik Yılmaz İpek Okulu, geçen yıla kadar normal ilk...

10 Aralık 2015 Perşembe 08:59
(Özel Haber) 1.5 Milyona Yaptırılan Okulun Yarısı Boş Duruyor
Bursa’da 4 yıl önce 1.5 milyon lira maliyetle yapılan Faik Yılmaz İpek İlkokulu ve İmam Hatip Orta Okulu’nun yarısı boş duruyor.
Merkez Osmangazi ilçesinin Alacahırka semtinde bulunan Faik Yılmaz İpek Okulu, geçen yıla kadar normal ilk ve orta okul olarak hizmet veriyordu. 4+4+4 eğitim sistemiyle okulun orta kısmı imam hatibe çevrildi. Bu sene düz orta okul öğrencileri alınmayınca okulun yarısı boş kaldı. Bu duruma tepki gösteren veliler, "Mahallemizde okulumuz var, fakat çocuklarımızı yollayamıyoruz. Orta okul kısmında sınıfların yarısı boş. Hem imam hatip, hem normal orta okul olsun istiyoruz" dedi.
İmam hatip orta okuluna talebin az olmasından dolayı 760 öğrenci kapasiteli okulda 326 öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan veliler, "Okulumuz yeni ve güzel, fakat atıl duruyor. Boş kalan sınıflar normal orta okul olarak açılsın, biz de çocuklarımızı mahallemizde bulunan okulumuza gönderelim. Çocuklarımızı 3 kilometre ötedeki okula göndermek istemiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<