banner359

(Özel Haber) İznik’in kabakları Almanya’ya ihraç ediliyor

Bursa’nın İznik ilçesinde kabak hasadına başlandı. Tarlada 1 TL’ye satılan kabak, tezgahta 5 TL’ye alıcı buluyor. Üretilen kabaklar Almanya’ya ihraç ediliyor.Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Çakırca Mahallesi’nde asma cinsi kabağın...

24 Eylül 2018 Pazartesi 10:30
(Özel Haber) İznik’in kabakları Almanya’ya ihraç ediliyor

Bursa’nın İznik ilçesinde kabak hasadına başlandı. Tarlada 1 TL’ye satılan kabak, tezgahta 5 TL’ye alıcı buluyor. Üretilen kabaklar Almanya’ya ihraç ediliyor.

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Çakırca Mahallesi’nde asma cinsi kabağın hasadına başlandı. Tarlada 1 TL olan kabak, pazar tezgahlarında 5 TL olduğu görüldü. Kabak yetiştiricisi Kamil Cengiz, Marmara Bölgesi’nin en güzel kabaklarının bu civarlarında yetiştiğine dikkat çekti. Tarlada 1 TL olan kabağın maliyetleri kurtarmadığını belirten Cengiz, “Dolar yükselmeden önce 1 TL kurtarıyordu şu anda 1 TL kurtarmıyor. 4 buçuk dönüm tarlaya kabak için 500 gram tohum ektik. Günde 300-350 kilogram kabak oluyor. Her gün topluyoruz. Soğuklarda bir gün arayla toplamayı sürdüreceğiz. Ortalama 12-15 ton üretim bekliyoruz. Kabak Almanya’ya ihracat oluyor. Kırağı düşene kadar hasada devam edeceğiz. 10 gün önce başladık. İstanbul piyasasında da aranan bir kabak türünü üretiyoruz. Bizde 1 TL’den çıkıyor, markette 4.90 TL olduğunu biliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<