banner359

(Özel Haber) Leylekler Köylerine Geldi, Festival Hazırlığı Başladı

Yazın habercisi leylekler aylarca konaklayacakları Bursa’nın Karacabey ilçesindeki köylerine geldiler. Türkiye’nin uluslararası leylek ağına tek üyesi olan Karacabey İlçesi’nde, leylekler için yüksek gerilim hatları ve elektrik telleri...

20 Mayıs 2016 Cuma 09:39
(Özel Haber) Leylekler Köylerine Geldi, Festival Hazırlığı Başladı
Yazın habercisi leylekler aylarca konaklayacakları Bursa’nın Karacabey ilçesindeki köylerine geldiler. Türkiye’nin uluslararası leylek ağına tek üyesi olan Karacabey İlçesi’nde, leylekler için yüksek gerilim hatları ve elektrik telleri yer altına alındı. Köyde leylekler sebebiyle zirai ilaçlama yapılmıyor. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise Haziran ayının ilk haftası yapılacak uluslararası şenlik için tüm doğaseverleri Yenikarağaç Köyü’ne davet etti.
Karacabey Belediyesi Türkiye’nin ilk ve tek leylek festivali ile ilgili hazırlıkları tamamladı. Karacabey Belediyesi’nin, Türkiye ve dünya genelinde farklı kültürel zenginliklerinin tanıtımına destek olmak amacıyla, iki yıl önce ilk kez kendi bünyesinde gerçekleştirdiği leylek festivali ile bu yıl da büyük ses getirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yoğun çalışmaları sonucunda, Türkiye’nin tek leylek festivaline ev sahipliği yapan Karacabey’in Eskikarağaç Köyü’nde , “12. Leylek Festivali” hazırlıkları tüm titizliğiyle devam ederken, organizasyonun bu yıl, ilçedeki turizm potansiyelini ortaya çıkarması adına başarılı sonuçlar vermesi bekleniyor.
"HAYVAN VE DOĞA SEVGİSİNE VURGU YAPIYORUZ"
Festival hakkında İHA muhabirine bilgi veren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Haziran ayının ilk haftasında leylek festivalimiz için start veriyoruz. 12 yıldır gerçekleştirilen bu festival şimdiye kadar şenlik havasında organize ediliyordu. Fakat biz her yıl daha da üzerine koyarak, katılımcı sayısının da artması için çaba harcayarak, bunları uluslararası organizasyon haline getirmek için çalışıyoruz. Karacabey Belediyesi Uluslararası Leylek Ağına üye tek belediye olma özelliği taşıyor. Yaptığımız festivallerle hayvan, doğa sevgisine vurgu yapıyoruz. Bizler Karacabey Belediyesi olarak leyleklerin göç yolunda bulunan Eskikaraağaç köyümüzde leyleklerin konakladıkları süre içerisinde hasar vermeden, sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaları için her türlü konuyu en ince detayına kadar düzenlemeye çalışıyoruz” dedi.
“ZARAR GÖRMEMELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Yüksek gerilim hatlarını ve elektrik tellerini yer altına aldıklarını ifade eden Başkan Özkan, “Bölgedeki tarımsal faaliyetlerde kullanılan zirai ilaçlamalara dikkat ediliyor. Buradan geçen yaşamlarını sürdüren leyleklerin zarar görmemeleri için dikkatli bir şekilde çalışmalar gerçekleştiriliyor. Gençlerimizin, çocuklarımızın hayvan sevgisini arttırmak için köyümüzdeki çeşitli düzenlemeler gerçekleştiriyoruz. Karacabey’imiz şimdiye kadar tarımıyla anılan bir ilçeyken biz keşfedilmeyi bekleyen ilçemizde çok farklı değerlerimizin ön plana çıkarılmayı beklediğini ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.
Festivale olan ilgiden memnun olduklarını ifade eden köy sakinlerinden Sabri Kaya ise, “Bayanlar gözleme yapıyor. Biz satış yapıyoruz. Stant kuruluyor. Ben çiftçiyim, enginar satıyorum. Her şey satılıyor. Yabancı çok geliyor. Almanya’dan da çok gelen oluyor. Leyleklerin fotoğraflarını çekiyorlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<