(Özel Haber) Suriyeli Yoksul Ailelerin Dramı Yürek Burkuyor

Savaştan kaçarak hayallerini ve hatıralarını Suriye’de bırakan aileler, soğuk kış şartlarında hayatlarını tek göz odada sürdürüyor. Mülteci aileler, hayırsever vatandaşlardan gelen yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor.İç savaştan...

03 Ocak 2016 Pazar 11:34
(Özel Haber) Suriyeli Yoksul Ailelerin Dramı Yürek Burkuyor
Savaştan kaçarak hayallerini ve hatıralarını Suriye’de bırakan aileler, soğuk kış şartlarında hayatlarını tek göz odada sürdürüyor. Mülteci aileler, hayırsever vatandaşlardan gelen yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyor.
İç savaştan kaçarak Bursa’ya yerleşen, kiminin ayakları tutmayan, kiminin ise ayağına giyecek çorabı olamayan Suriyeli ailelerin imdadına Yetiş Tim Yardımlaşma Derneği yetişti. Dernek çalışanları kar altında tek göz odalı evlerinde aç bekleyen ailelere erzak ve yakacak yardımı yaptı.
18 SAAT ÇALIŞIYOR 20 LİRA KAZANIYOR
Tek göz odalı evinde 5 çocuğuyla yaşayan Bayırbucak Türkmenlerinden Hatice Ali, karlı kış gününde kapısını çalan yardım derneğini karşısında görünce sevindi. Eşi Suriye’de kalan Hatice Ali, çocukları Naime, Mustafa, Vara, Meryem ve Nediye ile birlikte yaşıyor. Her gün 5 çocuğuna bakmak için sabah 04:00’den akşam 21:00’e kadar kağıt toplayan Hatice Ali, günlük 20 lira kazanıyor. Bu parayla evin kirası ve elektrik su, masraflarını ödeyince çocuklarına erzak alacak parası kalmayan Hatice Ali’ye Yetiş Tim Yardımlaşma Derneği erzak ve yakacak yardımı yaptı. Ailenin en küçük ferdi 6 yaşındaki Mustafa’nın ayağında çorabının bile olmadığı görüldü.
TEK HAYALLERİ SICAK BİR EV
Derneğin kapısını çaldığı bir diğer aile ise ayakları yanlış iğne sonucu sakat kalan ve tek göz odalı evinde iki çocuğu ve eşiyle gelecek yardımı bekleyen Suriyeli Ömer oldu. 9 ay önce Bursa’ya gelen Ömer, ayakları tutmadığı için çalışamıyor. Oturdukları eve 200 lira kira veren aile, engelli Ömer’in tekerlekli arabasıyla sattığı mendillerle geçinmeye çalışıyor. Zor durumdaki ailelerin tek isteği aileleriyle rahatça yaşayabilecekleri bir evde oturmak.
Suriyeli aileler, Yetiş Tim Derneği’ne teşekkür ederek, hayırseverlere dua etti. Dernek Başkanı Muhammet Korkmaz, “Biz gönüllü bir kuruluşuz. Hayırseverlerden gelen yardımlarla zor durumdaki ailelere yardım ediyoruz. Gerçekten çok zor durumda olan aileler var. Kimi tek göz odalı evde 5-10 kişi yaşıyor. Kiminin ayağına giyecek çorabı yok, kiminin ise ayakları tutmadığından dolayı çalışamıyor. Hepsi çok yoksul. Evlerinde yiyecek erzakları yok” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<