banner359

(Özel Haber) Tedavi Olamazsa Ayakları Kesilecek

Bursa’da eşinden ayrıldıktan sonra behçet hastalığına yakalanan vatandaş, tedavi olamazsa ayaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak.Strese bağlı olarak 8 yıl önce behçet hastalığına yakalanan İsmail Unutkan (38), bacaklarında...

04 Aralık 2015 Cuma 09:41
(Özel Haber) Tedavi Olamazsa Ayakları Kesilecek
Bursa’da eşinden ayrıldıktan sonra behçet hastalığına yakalanan vatandaş, tedavi olamazsa ayaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak.
Strese bağlı olarak 8 yıl önce behçet hastalığına yakalanan İsmail Unutkan (38), bacaklarında çıkan yaralar yüzünden ayaklarını kaybetme tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Tıbbi tedaviden bir cevap alamayan Unutkan, tek çare olarak Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan doktor balıklara tedavi olmak zorunda olduğunu söyledi. Burada hastalığının tedavisinin mümkün olduğunu öğrendiğini anlatan Unutkan, maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi olamıyor.
Behçet hastası Unutkan, tedavi olabilmek için 9 bin liraya ihtiyaç duyduğunu, bu tedavinin yardımseverlerden gelecek yardımlarla mümkün olabileceğini söyledi. Tek çocuğuna kendisinin baktığını belirten çaresiz hasta, "Bana bir şey olursa çocuğum kimsesiz kalacak" dedi.
Behçet hastalığına 2007 yılında yakalandığını ifade eden İsmail Unutkan, “Ailevi meseleler yaşadım, eşimden ayrıldıktan sonra sinir ve stresten dolayı behçet hastalığına yakalandım. Ben kendim de yetim büyüdüm. Bir çocuğum var, çocuğumun bu hallere düşmesine üzülerek bu hastalığa yakalandım. Hastanelerde tedavi gördüm, fakat tıbben behçet hastalığının tedavisi olmadığını söylendi. Tedavi aşamasında bir gözümü kaybettim, sağ gözüm görmüyor, sol gözüm ise yüzde 40 oranında görüyor. Ayaklarımda 5 yıldır yaralar var. Bu zamandır çalışamıyorum. Çalışamadığım için de kendime ve çocuğuma bakmakta çok zorlanıyorum. Devletimizin verdiği özürlü maaşı var, fakat bununla kira, elektrik ve suyumu ödüyorum. Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunan Balıklı Göl’deki balıkların bu hastalığa iyi geldiğini duydum. Fakat buraya gidecek maddi imkanım yok, hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum. Balıklı Göl’de toplam 3 seans tedavi görmem gerekiyor. Bu seansların 1 tanesi 21 gün sürüyor. Sadece otel ve kaplıca masrafı günlük 170 lira. Tam tedavi olabilmem için 9 bin lira lazım; bu kadar para bende olmadığı için gidip tedavi olamıyorum. Tedavi olamazsam ayaklarımın kesilme durumu var. Bu yaralar gittikçe vücudumun her yerine yayılıyor. Hastalık sebebiyle bacaklarım yaralar içinde. Yaraların mikrop kapmaması gerekiyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı da hijyenik olmayan evde yaşıyorum. Sesimi duyup bana yardım edecek hayırseverler çıkarsa ömür boyu duacı olurum“ dedi.
Behçet hastası İsmail Unutkan’ın tek çocuğu Burak Unutkan ise “Hayırseverlerin babama yardım etmesini rica ediyorum. Benim babamdan başka kimsem yok. Babama bir şey olursa tek başıma kalacağım. Yardım edenlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<