banner359

(Özel Haber) Vatandaşın Yeni Gözdesi Koyun Postları

Son günlerde artan hastalıklara karşı vatandaşlar çocuk yataklarında ve araç koltuklarında koyun postu kullanmayı tercih ediyor.İşlenmiş koyun postu sağlıklı olması sebebiyle vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. Son günlerde vatandaşlar,...

11 Ocak 2016 Pazartesi 09:17
(Özel Haber) Vatandaşın Yeni Gözdesi Koyun Postları
Son günlerde artan hastalıklara karşı vatandaşlar çocuk yataklarında ve araç koltuklarında koyun postu kullanmayı tercih ediyor.
İşlenmiş koyun postu sağlıklı olması sebebiyle vatandaşlardan büyük rağbet görüyor. Son günlerde vatandaşlar, ter emme özelliği olması ve kansorejen madde ihtiva etmemesi sebebiyle post kullanmaya başladı. Özellikle uzun yol yapan araç şoförleri teri emme özelliğinden dolayı araç koltuklarının üstüne kuzu postu seriyor. Postlar artık evlerde de yer almaya başladı. Vatandaşlar sağlıklı olduğu için çocuklarının yataklarına koyun postu seriyor.
Bursa Deri Sanayicileri Yardımlaşma Derneği eski başkanlarından Muhsin Özyenice, “Dericilik dünyanın en eski mesleklerinden biri. Bizde dericiliğin gelişmesi Osmanlı döneminde başladı. Türkiye bugün dünyanın 4’üncü büyük üreticisi haline geldi. Kalite ve kapasite bakımından çok iyi bir noktadayız. Dericilik baba mesleği olarak geldi, şimdi tamamen sanayi halinde gelişmesini sürdürmektedir. İstenilen her türlü deriyi yapmak ve yaptırmak mümkün. Deri son zamanlarda dekoratif amaçlı kullanılmaya başlandı. Evlerde ilk başlarda av derileri dekoratif maksatla kullanılıyordu. Şimdi dana, kuzu ve keçi postları dekor için işlenmektedir. Bu deriler tek başına aksesuar gayesiyle kullanıldığı gibi deriden yapılma halılar da bulmak mümkün. İsteğe göre deri her şekil alabilmektedir. İşlenmiş hayvan postlarında gözle görülür bir artış görülmekte. Bunun en büyük sebebi derilerin tabii olması ve kanserojen madde ihtiva etmemesi. Japonya’da çocuk yatakları tabii işlenmiş kuzu derisinden yapılmaktadır. Bizim ülkemizde bu daha yaygınlaşmadı. Kuzu derisi özellikle hasta altlarında kullanılıyor. Kuzu derisinin teri emme özelliği var. Vücuda her hangi bir alerjik etkisi yok. Kuzu derisi fiyatları çok uygun, 35 lirayla 180 lira arasında değişiyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<