(Özel) Şehir şehir gezip topladığı takunyaları tarihi dizilere kiralıyor

İl İl Gezip Topladığı Takunyaları Tarihi Dizilere Kiralıyor

19 Şubat 2020 Çarşamba 09:16
(Özel) Şehir şehir gezip topladığı takunyaları tarihi dizilere kiralıyor

Bursa’da bir antikacı il il gezip topladığı her birinin geçmişi yüz yılı aşan takunyaları tarihi dizilere kiralıyor.

Türkiye’nin tüm illerini gezip saklı kalmış tarihi değerlerini bulup çıkartan antikacı Aziz Alçiçek, kendisine onlarca koleksiyon edindi. Bu koleksiyonlardan biri olan tarihi takunyaları ise il il gezip toplayarak temin etti. Birbirinden güzel işlemeli takunyaları son dönemde yayınlanan tarihi dizilere kiralıyor. Yaklaşık 150 yıllık takunyalar işçiliği ve kullanılan malzemesiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. El işçiliğiyle oyularak süslenmiş tarihi takunyalar diziler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

banner380

Antikacı Aziz Alçiçek, "Topladığım bu takunyaların 1840’dan 1910 yılına kadar tarihleri var. Her birinde değik şehirlerin motifleri var. Bunların çoğu restore edilmiş. Ben bunları genellikle büyük dizilere kiraya veriyorum. Bu takunyaların tarihi 150 yılı aşıyor. Bu ürünleri zamanında insanlar kullanmış. Elimde 20 takım koleksiyon var. Şimşir ağacından, gümüşten, kaplumbağa kabuğundan yapılan takunyalar var, işlemeleri gümüş ve sedeften yapılmıştır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<