(Özel) Üçüz buzağılar görenleri hayrete düşürdü

Ender Rastlanan Doğumda Bir İnek 3 Buzağı Doğurdu.

26 Haziran 2019 Çarşamba 10:05
(Özel) Üçüz buzağılar görenleri hayrete düşürdü

Bursa’da suni tohumlama ile dünyaya gelen üçüz buzağılar görenleri hayrete düşürdü. Ender rastlanan doğumda bir inek 3 buzağı doğurdu.

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Alaylı köyünde büyükbaş havyan besiciliği yapan Naim Acar, ineğine suni ilkah (tohumlama) yaptırdı. Gebe kalarak doğum yapan inek 3 buzağı yapınca sahibi ve görenler şoka girdi.

banner380

Veteriner hekim Şeref Aslan, “Bu işletmemizde 5 yaşını geçmiş hayvanlara melezleme yapıyoruz. Geçen yıl 9. ayda yaptığımız suni tohumlamada ineğimiz için simental ırkı boğa kullandık. Burada iki dişi bir erkek olmak üzere üçüz doğum görüldü. Şu an buzağılarımız gayet sağlıklı. Üreticimiz de mutlu” diye konuştu.

Büyükbaş Havyan Besicisi Naim Acar, ”Kendimi bildim bileli hayvancılık yapıyorum. Daha önce hiç üçüz buzağımız olmamıştı. Biz bu tesise yeni geçtik, bizim için üçüz buzağı olması büyük bir mutluluk. Bu ender rastlanan bir vaka. Hayvanlarımız gayet sağlıklı” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<