Papa Camide Dua Etti

Papa Francis, Sultanahmet Camii’ni ziyaret ederek dua etti. Papa Francis’in İstanbul’daki ilk durağı Sultanahmet Camii oldu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ile birlikte Sultanahmet Camii’ni gezen Papa, caminin tarihi ile ilgili de bilgi...

29 Kasım 2014 Cumartesi 12:24
Papa Camide Dua Etti
Papa Francis, Sultanahmet Camii’ni ziyaret ederek dua etti.
Papa Francis’in İstanbul’daki ilk durağı Sultanahmet Camii oldu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ile birlikte Sultanahmet Camii’ni gezen Papa, caminin tarihi ile ilgili de bilgi aldı. Rahmi Yaran, Papa’ya caminin çinilerini ve kubbede yazılı ayetlerin manalarını anlattı.
Yaran ve Papa, daha sonra caminin mihrap bölümüne geçti. Rahmi Yaran, “Mihrap üzerine yine Kur’an-ı Kerim’den ayetler var. Kur’an’da değişik yerlerde Hz. Meryem ve Hz. İsa anlatılır. Hz. Meryem’i annesi hamileyken ‘Ben doğacak çocuğumu mabede adadım’ der. Ama onun kız doğacağını bilmez. Kız doğduğu için bir tereddüt yaşar. Ama yine de Cenab-ı Hakk onu mabede kabul eder. İşte onu ifade ediyor. Çocukken onunla Zekeriya peygamber ilgilenir. O esnada Hz. Meryem’in bulunduğu yer ‘mihrap’ diye isimlendirilir Kur’an’da” ifadelerini kulandı.
Rahmi Yaran’ın açıklamalarının ardından Papa, Sultanahmet Camii’nde dua etti. Ziyaret sonunda Rahmi Yaran, Papa Francis’e lale motifli bir çini hediye etti. Yaran, lalenin çok sevilen bir çiçek olduğunu ifade ederek, “İslam açısından da Allah’ı sembolize eder. Ortak bir sembol de sayılabilir” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<