Papa Ortodoks Ayinine Katıldı

Papa Francis, Fener Rum Patrikhanesi’nde Ortodoks kilisesinin kuruluş yıldönümü olarak kabul edilen Aziz Andreas Yortusu ayinine katıldı. Ayin sonrası Patrikhane balkonundan vatandaşları selamlayan Patrik Bartholomeos ve Papa Francis, birbirlerine...

30 Kasım 2014 Pazar 13:17
Papa Ortodoks Ayinine Katıldı
Papa Francis, Fener Rum Patrikhanesi’nde Ortodoks kilisesinin kuruluş yıldönümü olarak kabul edilen Aziz Andreas Yortusu ayinine katıldı. Ayin sonrası Patrikhane balkonundan vatandaşları selamlayan Patrik Bartholomeos ve Papa Francis, birbirlerine sarılarak öpüştü.
Papa İstanbul’daki ikinci gününde sabah saatlerinde İstanbul Vatikan Temsilciliği’den ayrılarak Fener Rum Patrikhanesi’ne geldi. Papa, Ortodoks kilisesinin kurucusu olarak kabul edilen Aziz Annderas Yortusu ayinine katıldı. Aya Yorgi kilisesi içerisinde düzenlenen ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. İlahilerin okunduğu ve duaların edildiği ayinin sonunda Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Papa Francis, kiliselerinin karşılıklı iyi niyet mesajlarını içeren açıklamalar yaptı.
Açıklamalarının ardından Aya Yorgi Kilisesi’den çalınan çanlar eşliğinde çıkan Papa ve Bartholomeos, Patrikhane binasına girdi. Patrikhane balkonuna çıkan Papa ve Bartholomeos vatandaşları selamladı. Papa ve Bartholomeos alkışlar eşliğinde birbirleriyle öpüşerek balkondan ayrıldı.
Papa Francis, Patrik Bartholomeos ile yapacağı ikili görüşme ve öğle yemeğinin ardından Patrikhane’den ayrılacak.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<