banner359

Pilotların Zor Anları

İstanbul’da etkili olan elverişsiz hava şartları hava trafiğini olumsuz etkiledi. İniş ve kalkışların tek pistten yapıldığı zamanlarda Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak için havada tur atan uçaklar yakıt kritiğine girdi. İstanbul’da...

28 Ekim 2014 Salı 10:52
Pilotların Zor Anları
İstanbul’da etkili olan elverişsiz hava şartları hava trafiğini olumsuz etkiledi. İniş ve kalkışların tek pistten yapıldığı zamanlarda Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak için havada tur atan uçaklar yakıt kritiğine girdi.
İstanbul’da birkaç gündür etkili olan olumsuz hava koşulları, Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışların zaman zaman aynı pistten yapılmasına neden oldu. İniş ve kalkışların tek pistten yapıldığı zamanlarda Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak için havada tur atan uçaklar yakıt kritiğine girdi. Havada tur atan ve yakıt kritiğine giren bir uçağın pilotu kule ile yaptığı telsiz konuşmasında ilginç diyaloglar yaşanıyor. Pilotun, “Biraz önce de bir patlama oldu lütfen çok da dolaştık artık bizi indirir misiniz?” demesi dikkat çekti.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşayan Atatürk Havalimanı Hava Trafik Ünitesi çalışanları kontrolörler uçuş trafiğini düzenlemek için yoğun çaba harcarken pilotların özellikle cumartesi günü zor anlar yaşaması kayıtlara yansıdı.
"Pilot: Efendim bu hold’tan(beklemeye girme) sonra yakıtımız kalmayacak, niyetiniz nedir bizimle ilgili?
Kontrolör:3.5 sola inen trafiğim yaklaşık 15 milde sizi 05’e alabilirim
Pilot: Efendim hangisi sizin için uygunsa inebiliriz yeter ki bir an önce inelim. Çünkü 3 dakikalık yakıtım kaldı bu hold’tan sonra".

"ÇOK DOLAŞTIK, ARTIK BİZİ İNDİRİR MİSİNİZ"
Başka bir uçağın pilotun ise kontrolöre, "Biraz önce de bir patlama oldu lütfen çokta dolaştık artık bizi indirir misiniz?" derken, kontrolör de pilota, "Anlaşıldı efendim size sağa arabaş verdikten sonra ILS’e alacağım malumat" cevabını verdi. Pilot ise, "Anladım efendim ama dönemiyorum efendim alçaltmıyorsunuz da sağa dönemiyorum" karşılığını verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<