banner359

Plajda ’İstanbulkart’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Caddebostan 1 Plajı’nda geçtiğimiz yıllarda temizlik, güvenlik ve konforun devamı için alınan cüzi nakit ücretin yerine turnike sistemini getirdi. Ücrette ise bir değişikliğe gidilmedi. İstanbul Büyükşehir...

02 Temmuz 2015 Perşembe 21:30
Plajda ’İstanbulkart’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Caddebostan 1 Plajı’nda geçtiğimiz yıllarda temizlik, güvenlik ve konforun devamı için alınan cüzi nakit ücretin yerine turnike sistemini getirdi. Ücrette ise bir değişikliğe gidilmedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaz ayları boyunca 3’ü ücretsiz olmak üzere 5 ayrı plajda günübirlik tatil imkanı sunuyor. Her gün on binlerce İstanbullunun istifade ettiği plajlarda halkın huzur içerisinde denize girebilmeleri için cankurtaran, temizlik ve sağlık hizmetleri en kaliteli şekilde yürütülüyor. Vatandaşların can güvenliği, huzuru ve konforu en üst seviyede gözetiliyor.
İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet verilen tüm plajlarda her hafta deniz suyu temizlik oranı ölçümleri analiz ediliyor ve gerekli ilaçlamalar düzenli olarak yapılıyor. Plajlarda, hijyen ve sağlık açısından gün boyunca görevli personellerce temizlik işleri yürütülürken, güvenlik ve cankurtaran personeli sayesinde gerekli tedbirler alınıyor.
2006 yılından beri hizmette olan 450 metre uzunluğundaki Caddebostan 1 Plajı, çevre sakinlerinden gelen güvenlik, temizlik ve konforun arttırılması talebi doğrultusunda 2010 yılından beri cüzi bir bedelle hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yıllık olarak belirlediği plaj ücretlerinde bu yıl bir artış yapılmadı.
Öte yandan, Caddebostan 1 Plajı’nda bu yaz döneminde bir yeniliğe gidilerek İBB’nin birçok hizmetinde yaygın olarak kullanılan İstanbulkart kullanılmaya başlandı. Para alışverişiyle uğraşmadan kolayca giriş yapılmasına imkan sunan İstanbulkart uygulaması için plaj girişine turnikeler yerleştirildi.
Şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve WC alanlarının kulanım bedeli olarak tam geçiş 17 lira, öğrenci 8 lira ücret ödüyor. Aynı bölgedeki Caddebostan 2 ve Caddebostan 3 plajları ise ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<