banner359

Şakir’in "eş" çilesi

Gaziantep Hayvanat Bahçesine 2001 yılında getirilen ’Şakir’ isimli zürafa için 14 yıldır süren eş bulma çalışması bu yıl da hüsranla sonuçlandı.Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki ‘Şakir’ isimli zürafa bu yıl da yalnız kalırken,...

25 Ağustos 2014 Pazartesi 16:15
Şakir’in
Gaziantep Hayvanat Bahçesine 2001 yılında getirilen ’Şakir’ isimli zürafa için 14 yıldır süren eş bulma çalışması bu yıl da hüsranla sonuçlandı.
Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ndeki ‘Şakir’ isimli zürafa bu yıl da yalnız kalırken, 2015 yılın da bir eş bulunulması düşünülüyor. Bu yılki üreme döneminin bitmesiyle Şakir’e eş bulunamadı. Şakir’in yalnızlığına 2014 yılının sonlarına doğru ya da 2015 yılında çözüm bulunması umut ediliyor.
Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, şakire eş bulmak için görüşmeler yaptıklarını belirterek “Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak 2001 yılından beri ‘Şakir’ hayvanat bahçemizdedir. Uzun süreden beri bekar. Yurt dışındaki hayvanat bahçeleri ile sürekli irtibat halindeyiz. Özellikle kanada hayvanat bahçesinde kendisine bir dişi bulmuştuk. Ama tekrar oradaki dişinin yavru yaptığını söylediler ve bize veremeyeceklerini belirtiler. Şu anda Duisburg hayvanat bahçesi ve Kanada hayvanat bahçesiyle sürekli irtibat halindeyiz. Onlar bize bir tane Şakir’imize dişi zürafa gönderecekleri söylediler ve yazışmalarımız devam etmektedir. Bu yılın sonuna kadar inşallah sorunu halledeceğiz. Hayvan transferi baya zor. Bu hayvanlar yurt dışındaki hayvanat bahçelerinden geliyor. İnşallah biz 2014 sonuna kadar getirmeye çalışacağız kendisine eş ama tabi 2015 yılına sarkabilir. 2015 yılında mutlaka kendisini evlendireceğiz. Kendisine bir eş getireceğiz” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<