Sandıklar Boş Kaldı

Üç adayın yarıştığı Cumhurbaşkanı seçimine katılım düşük oldu. Önceki seçimlere oranla katılımın yaklaşık yüzde 30 daha az olduğu belirtildi. İlk kez halkın oylarıyla seçilecek cumhurbaşkanı için Türkiye bugün sandığa gitti....

10 Ağustos 2014 Pazar 19:02
Sandıklar Boş Kaldı
Üç adayın yarıştığı Cumhurbaşkanı seçimine katılım düşük oldu. Önceki seçimlere oranla katılımın yaklaşık yüzde 30 daha az olduğu belirtildi.
İlk kez halkın oylarıyla seçilecek cumhurbaşkanı için Türkiye bugün sandığa gitti. Ancak seçime katılım düşük oldu. Katılımın yüzde 70 civarında olduğunu belirten Sandık Kurulu Başkanı Orhan Narin, “Geçen seçimden daha az bir katılım gördük. Şu anda sandıklardan çıkan rakamlar onu gösteriyor. Yüzde 60-70 civarında bir katılım söz konusu diye düşünüyoruz. Geçen seçimde bu oran daha yüksekti. Bu seçimde sanki yaz olması nedeniyle insanlar tatillerini bölmedi desek yeridir” dedi.
Çok sakin bir seçim olduğunu belirten Narin, “İnsanlar hiç sıra oluşmadan çok rahat bir oy kullanımı gerçekleştirdi. 30 Mart seçimlerinde öyle değildi. Çok daha yoğun bir katılım vardı, kapılarda sıralar oluşuyordu. Bu dönem sandık sayısı artmasına rağmen böyle oldu. Katılımın azlığı açıkça gözlendi” diye konuştu.
Sandık görevlisi Ufuk Korkmaz da katılımının beklenenden yaklaşık yüzde 30 daha az olduğunu ifade ederek, “Katılım biraz daha az. Geçen seçimlerde daha yoğundu. Bu seçimde tepki mi diyelim, insanların İstanbul’da olmamaları bunu etkiledi. Beklenenden yüzde 30 daha az oldu. Demek ki insanlar tatilini yapmaya daha çok önem veriyor. Yaz mevsimine rağmen katılım yine de idare eder” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<