banner359

Sarıkamış şehitleri Osmangazi’de anıldı

Osmangazi Belediyesi, Binlerce Askerin Şehit Düştüğü Sarıkamış HarekÂtının 105’nci Yılında Bir Anma Programı Düzenledi.

23 Aralık 2019 Pazartesi 16:06
Sarıkamış şehitleri Osmangazi’de anıldı

Osmangazi Belediyesi, binlerce askerin şehit düştüğü Sarıkamış harekâtının 105’nci yılında bir anma programı düzenledi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen panelde Dr. Hacer Karabağ, Sarıkamış harekâtı ile ilgili bilgiler verdi. Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunun Rus işgâli altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve çok sayıda askerin şehit düştüğü Sarıkamış harekâtının manevî bakımdan yüreklerde bir yara olduğunu belirten Karabağ, “Sarıkamış harekâtı, aradan geçen 105 yıla rağmen bu toplumun içindeki en büyük acılardan biridir. Çünkü binlerce askerimiz özellikle yöredeki çatışmalar ve dondurucu soğuklar sebebiyle şehit oldu. Bizler, tarihin ortanca çocukları olarak öyle bir dönemdeyiz ki kriz, savaş ya da buhran görmedik. Fakat, tarihimiz bizim görmediğimiz acıları adeta içimizde hissettirdi” dedi.

Özellikle gençlere tarih şuuru aşılanması gerektiğini ifade eden Karabağ, “Gençlerimizin millî şuurla yetişmesi, tarihini bilmesi ve ecdadına saygı göstermesi oldukça önemlidir. Bu sebeple konferansımızda harekatın ortaya çıkışı, Kafkas cephesinin sebepleri, başarısızlığın sebepleri üzerinde konuştuk. Bunları çeşitli istatikî verilerle ortaya koyduk. Bütün kaynakların birleştiği ortak noktanın Sarıkamış’ta Türk askerinin büyük kahramanlığı ve özverili savaşı olduğunu gördük. Ayrıca kahraman ecdadımızı gençlerimiz ile anmaktan büyük gurur duyduk” diye konuştu.

Panelin ardından Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Raif Endar, Dr. Hacer Karabağ’a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<