banner359

’’sayın Cumhurbaşkanımızın Elbette Hakkıdır’’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Bakanlar Kurulu’nun toplanmasından istifade etmeyi ümit ettiklerini söyledi.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "19 Ocak’ta...

29 Aralık 2014 Pazartesi 22:40
’’sayın Cumhurbaşkanımızın Elbette Hakkıdır’’
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Bakanlar Kurulu’nun toplanmasından istifade etmeyi ümit ettiklerini söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "19 Ocak’ta da itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulumuz toplanacak. Bu belki yeni Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısı olacak" dedi.
Yılın son Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da toplandı. Yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, "Bugün 2014 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısını yaptık. Hem bir muhasebe, bugüne kadar yapılanlar, elimizdeki konular, bunların gerçekleşme oranları hem de yeni yıla ait bazı beklentilerimizi hem Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımız dile getirdi. Birkaç gün sonra yeni yıla girmiş olacağız kısmet olursa. Bu hafta yeni umut, yeni heyecan ve yeni beklentilerin olduğu 2015 yılıdır. Bu vesileyle tüm halkımızı en kalbi duygularımızla muhabbetlerimizle selamlıyoruz. 2015 yılının ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"Yeni yılda Bakanlar Kurulu toplantılarımızı önümüzdeki hafta 5 Ocak’ta daha sonra 12 Ocak’ta yapacağız" diyen Arınç, şöyle devam etti: "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladılar, 19 Ocak’ta da itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulumuz toplanacak. Bu belki yeni Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısı olacak. Önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Hem Bakanlar Kurulumuz açısından hem Türkiye kamuoyu ve milletimiz tarafından bu toplantıya özel bir önem verileceğini düşüyorum. Şüphesiz bu toplantı yapılabilir. Anayasamız hatta görev olarak bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza yüklemektedir. Anayasamızın 104. Maddesinin B fıkrasında Sayın Cumhurbaşkanının Yürütmeye Ait Görev ve Yetkileri kısmında gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmek veya Bakanlar Kurulu’nun başkanlığı altında toplantıya çağırmak görevi de kendisine verilmiştir. Esasen Sayın Cumhurbaşkanımız da hem seçilmeden önce hem de seçildikten sonra bu tür toplantıları yapmanın uygun olacağını ifade etmişlerdi. Biz de Anayasanın bu emri hükmünce Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlığı’nda Bakanlar Kurulu’nun toplanmasını uygun buluyoruz ve bundan istifade edebileceğimizi ümit ediyoruz. Şüphesiz Anayasanın verdiği bu yetki özellikle muhalefet partileri tarafından istismar edilmektedir, farklı açılarda değerlendirilmektedir, farklı anlamlar yüklenmektedir ancak Anayasanın bu hükmü gereğince Sayın Cumhurbaşkanımız, ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak bu yetkilerini kullanmakta elbette takdir edilecek bir davranış içindedir. İnşallah sanıyorum ki 19 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bu toplantımız yapılacaktır. Bugün bu toplantıyı Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişlerdir, esasen Başbakanımız da Bakanlar Kurulu’nda bugünden çok daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşerek toplantı gününü birlikte kararlaştırdıklarını ifade etmişti. Dolayısıyla 5 Ocak tarihi üzerinde Sayın Başbakanın daha sonra benim söylediğim bazı sözlerin bu kapsamda gerçekleştiğini hepimiz görüyoruz. Bakanlar Kurulu’nu toplantıya davet etmek ve kendi başkanlığı altında bu toplantının yapılmasını talep etmek, Sayın Cumhurbaşkanımızın elbette hakkıdır, bunu Sayın Başbakanımız ve kendilerinden başka da açıklayacak veya yorumlayacak bir başka kişinin olması doğru değildir."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<