banner359

Şehit Eşinin Yazdıklarından Duygulanan İnegöllü Bakkalardan Anlamlı Aşure

İstanbul Halkalı’da 2010 yılında askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada dört arkadaşı ile birlikte şehit olan 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik için İnegöl Bakkallar Odası tarafından...

27 Ekim 2015 Salı 14:02
Şehit Eşinin Yazdıklarından Duygulanan İnegöllü Bakkalardan Anlamlı Aşure
İstanbul Halkalı’da 2010 yılında askeri personel taşıyan otobüsün yakınında meydana gelen patlamada dört arkadaşı ile birlikte şehit olan 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik için İnegöl Bakkallar Odası tarafından aşure dağıtıldı.
Bakkallar Odası tarafından İnegöl İmam Hatip Lisesi bahçesinde 2 bin kişiye aşure ikram edildi. Aşure ikramına AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, bugüne kadar oda olarak birçok kurumla beraber çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirterek, “İmam Hatip Lisesi yönetiminden böyle bir talep gelince kendilerinden bu aşurenin şehit Bekir Çelik’in hatırasını yaşatmak için yapılmasını istedik. Bekir Çelik kimdir? Al bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden İnegöllü şehitlerimiz Karakafa, Ünlüsoy, Güzen, Çulfa, Güneş, Delimehmetoğlu ve diğerleri gibi 2010 yılında İstanbul Halkalı’da dört silah arkadaşı ile birlikte bombalı saldırıda şehit olmuş İskenderunlu vatan kahramanıdır. Bu girizgahtan sonra bu kurban bayramında şehidimizin hayat arkadaşı Emine Çelik hanımefendi, eşinin mezar taşı ile öz çekim yapıp sosyal medya hesabında paylaşmış, kocasına duyduğu hasreti dile getirirken sitem etmişti. Şehit eşidir, sözleri bizler için nasihattir. Belki bir gönül köprüsü kurulur. Haberi olursa buruk da olsa yüzünde bir tebessüm oluşur diye böyle bir program tertip ettik. Bekir Çelik ve bütün şehitlerimizi saygı, sevgi ve hasretle anıyoruz. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakkallar Odası tarafından 2 bin kişiye aşure ikram edildi. ‘Şehit Üstçavuş Bekir Çelik Anısına’ yazılı pankartın önünde öğrenciler öz çekim yaparak sosyal medyada paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<