banner359

Şivan Perwer’den "siyaset" açıklaması

Ünlü Kürt ses sanatçısı Şivan Perwer, aile fertlerinin siyasi tercihlerinin kendisi dışında geliştiğini, hiç kimse tarafından görüşünün alınmadığını ve çıkan haberleri de basından öğrendiğini açıkladı. Şivan Perwer, kardeşi...

21 Şubat 2015 Cumartesi 16:19
Şivan Perwer’den
Ünlü Kürt ses sanatçısı Şivan Perwer, aile fertlerinin siyasi tercihlerinin kendisi dışında geliştiğini, hiç kimse tarafından görüşünün alınmadığını ve çıkan haberleri de basından öğrendiğini açıkladı.
Şivan Perwer, kardeşi Mehmet Perwer’in AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adaylığını değerlendirdi. Son zamanlarda isminin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerle anılmaya başlandığını belirten Perwer, bu heyecana kapılan aile fertlerinin dahil, bazılarının da seçim heyecanına girerek büyük yanlışlar yapabildiğini söyledi. Perwer, “Ailem şimdiye kadar siyasi partiler içinde aktif olarak siyasete girmemiş ve yapılacak bu genel seçimlere kadar da herhangi bir siyasi parti ile anılmamışlardır. Bazen de gerçek olmayan maksatlı haberler de bilinçli olarak yayılmaktadır. Ancak aile fertlerimle ilgili basında çıkan haberler benim dışımda gelişmekte olup herhangi bir şekilde kimse tarafından görüşüm alınmadı ve bu konuda haberdar edilmedim. Hatta aile fertlerimle ilgili haberleri bizzat basından öğrendim. Aile fertlerime yapacağım öneri, 7 Haziran’da yapılacak seçimler için aktif siyaset içinde yer almamalarıdır. Son 7-8 aydır Güney ve Batı Kurdistan’da Kürt halkı, insanlık düşmanı faşist ve gerici IŞİD çetelerinin büyük saldırılarına maruz kalmış ve soykırım ile katliamlarla karşı karşıya gelmişlerdir. Buna karşı Kürt halkı ve yiğit evlatları tarihte eşine az rastlanan büyük bir direniş göstermekte olup büyük mücadele vererek yurtlarını savunmaya çalışmaktadırlar. Bu direnişe sanatımla ve son dönemlerde yaptığım birçok stran ile az da olsa destek vermeye ve Kürt direniş güçlerini birçok cephede ziyaret ederek moral vermeye çalışıyorum. Hatta Aralık ayında Kobani direnişinin en çetin günlerinde Kobani’yi ziyaret edip Kürt direniş güçlerine moral vermek ve Suruç’ta sınır noktasında on binlerce insan için konser verme girişimlerim oldu ama maalesef karşılık bulamadı. Ancak imkanlarım çerçevesinde yapabildiğim Şengal dramı ve Kobani direnişini dile getiren stranlar oldu ve bunu sosyal medya üzerinden de halkıma ulaştırmaya çalıştım ve ileride planladığım sanatsal destanlarla bunu daha da geliştirmek ve bu büyük kahramanlığı ebedileştirmek olacaktır” dedi.

"SEÇİMLERDE TARAFMIŞIM GİBİ YANSITILMAM DOĞRU BİR TUTUM DEĞİLDİR"
Coğrafyalarında, başka birçok dini azınlığa yapılan saldırı, talan ve tecavüz girişimlerine karşı sanatsal alanda büyük uğraş içinde olduğunu kaydeden Perwer, “Basın ve kamuoyunda sanki seçimlerde bir tarafmışım gibi yansıtılmam ve spekülasyonlara konu olmam doğru bir tutum değildir. Siyasi iradem ve görüşlerim elbette vardır ve gerekli dönemlerde mesajlarımı sürekli sanatımla yansıtmaya çalışmaktayım. Bunun dışında aktif olarak pratik siyasete girmeyi düşünmüyorum ve herkesin özgür iradesi ile hareket etmesi ve kararına saygım olmakla beraber aile fertlerime de bu seçimde aday olmamalarını öneriyorum. Haziran’da yapılacak genel seçimlerde halkımız için uğraşan, mücadele ve hizmet eden, siyaset yapan herkese başarılar diliyor, bu seçimin halklar için hayırlı olmasını diliyorum. Umarım bundan sonra aile fertlerim dahil hiç kimse bu seçimlerde beni alet etmeye kalkışmaz. Son olarak ümit ediyorum ki bu seçimlerin sonucunda barış, insan hakları, dostluk, kardeşlik, demokrasi kazanır ve seçimler tolerans, karşılıklı saygı ve hoşgörü, huzur ile adaletin ülkemizde gelişmesine ve yerleşmesine vesile olsun” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<