Soma’da En Acı Bayram

Manisa’nın Soma ilçesinde, Ramazan bayramında sevinç yerine hüzün hakim oldu. 301 maden işçisinin şehit olduğu maden faciasının ardından ilk bayramını karşılayan Somalı yetim çocuklar bayramlıklarıyla babalarının mezarlarına koştu....

28 Temmuz 2014 Pazartesi 11:44
Soma’da En Acı Bayram
Manisa’nın Soma ilçesinde, Ramazan bayramında sevinç yerine hüzün hakim oldu. 301 maden işçisinin şehit olduğu maden faciasının ardından ilk bayramını karşılayan Somalı yetim çocuklar bayramlıklarıyla babalarının mezarlarına koştu.
Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs’ta yaşanan 301 maden işçisinin şehit olmasıyla sonuçlanan maden faciasının ardından Somalılar ilk bayramlarına hüzün dolu girdi. 39 madencinin yattığı Soma Belediyesi Mezarlığı içindeki maden şehitliğinde her mezar başında gözyaşı ve hüzün gözüktü. 26 yaşında maden faciasında hayatını kaybeden Uğur Çolak’ın ailesi de bayramın ilk günü mezar başına gelerek gözyaşı döktü. Uğur Çolak’ın babası İsmail, annesi Gülsüm, eşi Duygu ve 2 yaşındaki oğlu İsmail Ayaz ile 5 aylık oğlu Ulaş Bereket bayramın ilk günü mezarlığı ziyaret etti.
Acılı eş Duygu Çolak, “Uyan Uğur’um uyan. Uyan karagözlüm” diye seslenerek gözyaşı dökerken, küçük çocuklarına babalarının mezarını göstererek, “Bak babanız burada” dedi.
Acısının dün gibi taze olduğunu belirten anne Gülsüm Çolak da “Aynı ilk günkü gibi içim yanıyor. Sebep olanların Allah cezasını versin” diyerek oğlunun mezarına sarılıp gözyaşı döktü. Geçen bayram oğlu ve ailesinin bayramlarını Çanakkale’de amcalarının yanında geçirdiklerini anlatan anne Gülsüm Çolak, “Tek sağ olsaydı. Karın tokluğuna çalışsaydı yine. Yine ben destek olsaydım” dedi.
Uğur Çolak’ın babası İsmail Çolak ise, “En acı bayramımız. Bundan sonra bize bayram yok. 301 aile bayram yapmadık” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<