Somuncu Baba’ya sosyal tesis

Bursa’nın önemli manevi miraslarından biri olan Somuncu Baba Hazretleri’nin tarihi evi yenilenen haliyle ziyaretçilerini ağırlarken, ikinci kısmın da temeli atıldı.Osmangazi Belediyesi, 2013 yılında başlattığı Somuncu Baba’nın tarihi...

07 Nisan 2017 Cuma 17:06
Somuncu Baba’ya sosyal tesis

Bursa’nın önemli manevi miraslarından biri olan Somuncu Baba Hazretleri’nin tarihi evi yenilenen haliyle ziyaretçilerini ağırlarken, ikinci kısmın da temeli atıldı.

Osmangazi Belediyesi, 2013 yılında başlattığı Somuncu Baba’nın tarihi evinde ilk etap restorasyon çalışmalarını tamamlayarak, 600 yıllık mirası bugüne taşıdı. Geçen ramazan ayında kapılarını açan Somuncu Baba’nın evi ve fırını Bursa’nın önemli ziyaret mekanı. Yapılan çalışmalarla ortaya çıkan 2. kısım için ise ilk harç yine Osmangazi Belediyesi tarafından koyuldu. Tarihi mirasları bir bir ayağa kaldırdıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu bölgede yaptığımız çalışmalarla tarihe ve kültüre ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha göstermiş oluyoruz. Bu bölgeye ulaşmak çok önemli olduğu için ilk olarak ulaşımı ele aldık. Ciddi kamulaştırmalar yaparak buralarda meydan ve yol düzenlemeleri gerçekleştirdik. İlk kısmı açtığımızda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Şimdi ikinci kısmın çalışmasını başlatıyoruz” dedi.

banner380

Somuncu Baba Hazretleri’nin çilehane ve fırınının bulunduğu evin Bursa’da en çok ziyaret edilen yerlerin başında geldiğini ifade eden Dündar, “İlk etapta Somuncu Baba’nın çilehanesi ve fırınlarının bulunduğu alanlardaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. İnşallah burasını bu şekilde bitirdiğimizde, ziyaretçilerimiz gönül rahatlığı ile ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. 800 bin liraya mal olacak olan bu 2. kısımda ilave bina ile birlikte şadırvan, tuvalet, kafeterya, oturma salonu bulunacak. Güzel bir eser olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dündar ve davetliler, yeni binaya ilk harcı koydu. Binanın 360 günde tamamlanması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<