banner359

Süleyman Çelebi mezarı başında anıldı

Ulucami’nin ilk imamı ve Mevlid-i Şerif’in yazarı Süleyman Çelebi, Bursa’da mezarı başında dualarla anıldı.Osmangazi Belediyesi, mevlit kandilinde Mevlid-i Şerif müellifi Süleyman Çelebi Hazretlerini andı. Süleyman Çelebi’nin Çekirge...

11 Aralık 2016 Pazar 15:42
Süleyman Çelebi mezarı başında anıldı
Ulucami’nin ilk imamı ve Mevlid-i Şerif’in yazarı Süleyman Çelebi, Bursa’da mezarı başında dualarla anıldı.
Osmangazi Belediyesi, mevlit kandilinde Mevlid-i Şerif müellifi Süleyman Çelebi Hazretlerini andı. Süleyman Çelebi’nin Çekirge Caddesi üzerinde bulunan mezarı başında Kur’an-ı Kerim okundu. Protokol mensupları ve vatandaşların katıldığı anma töreninde okunan Kur’an-ı kerimin sevabı Süleyman Çelebi Hazretleri’nin ruhuna hediye edildi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Süleyman Çelebi Hazretleri’ni her ölüm yıl dönümünde anıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da Osmangazi Belediyesi, onun yazdığı Mevlid-i Şerifi kitap haline getirdi. 600 yıldır unutulmayan eseriyle yaşayan Süleyman Çelebi Hazretleri’ni unutturmamak için burada bir araya gelip mezarı başında Kur’an-ı Kerim okuduk” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<