"sündüz Katliamı" Dosyası Yeniden Açılıyor

Van’ın Bahçesaray ilçesindeki Sündüz Yaylası’nda 21 yıl önce 24 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili dosya yeniden açılıyor. Bahçesaray ilçesindeki Sündüz Yaylası’nda 18 Temmuz 1993 gecesi gerçekleşen ve 14’ü çocuk, 10’u...

26 Kasım 2014 Çarşamba 15:26
Van’ın Bahçesaray ilçesindeki Sündüz Yaylası’nda 21 yıl önce 24 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili dosya yeniden açılıyor.
Bahçesaray ilçesindeki Sündüz Yaylası’nda 18 Temmuz 1993 gecesi gerçekleşen ve 14’ü çocuk, 10’u kadın toplam 24 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan ve halk arasında ‘Sündüz Katliamı’ olarak bilinen saldırıyı gerçekleştirenler, aradan geçen süre zarfında bulunamamıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığının 12 Şubat 2014’te dosyanın zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar vermesi üzerine Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunuldu. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 77. maddesinde düzenlenen ‘insanlığa karşı işlenmiş suç’ kapsamında dosyanın değerlendirilmesinin talep edilmesi üzerine, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi de suç tarihinden sonra yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu’nun 77. maddesi ile uluslararası sözleşmeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) uygulamalarında ’insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımının olmayacağı’ kanaatine vararak savcılığın verdiği kararın kaldırılmasına hükmetti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<