banner359

Suriyeli Dahi Piyanist Tambi’den Uluslararası Başarı

Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrasında yer alan ve 2014 yılında Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sanatçı Tambi Cimuk, İspanya’nın Tenerife adasında yapılan yarışmada jürisinin tam puanını alarak birinci oldu.İspanya’nın Tenerife...

05 Kasım 2015 Perşembe 10:07
Suriyeli Dahi Piyanist Tambi’den Uluslararası Başarı
Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrasında yer alan ve 2014 yılında Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sanatçı Tambi Cimuk, İspanya’nın Tenerife adasında yapılan yarışmada jürisinin tam puanını alarak birinci oldu.
İspanya’nın Tenerife adasında 25 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında yapılan yarışmada Bursa Büyükşehir Belediyesi kadrosunda yer alan Tambi Cimuk, Türk vatandaşlığına geçtiği 2014 Aralık ayından bu yana Almanya, İsveç, Bulgaristan yarışmalarında elde ettiği derecelere İspanya’yı da dahil ederek 2017’de gitmeyi planladığı New York Konservatuarı hayaline bir adım daha yaklaştı.
Akademix Güzel Sanatlar Piyano Bölüm Başkanı ve Tambi Cimuk’un piyano öğretmeni Elena Çekiç, "Tambi için uyguladığımız özel eğitim programının sonuçlarını çok iyi bir şekilde alıyoruz. Tambi daha şimdiden dünya müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Ama yetmez en iyi olmak yolunda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi.
Başından beri Tambi’nin direktörlüğünü yapmakta olan Rüstem Avcı ise, "Keşke dünyada bu tür başarılarla anılıyor olsak. Tambi bu yıl bize dördüncü sevinci yaşattı. Her gittiği yerde bütün dikkatleri üstüne toplayan Tambi adeta tanıtım elçimiz gibi ilgi görüyor. Başarılarımıza yenilerini eklemek için çalışmalarımızı daha da kapsamlı olarak sürdürüyoruz" diye konuştu.
Tambi ise sevincini, "İspanya en zor etaplardan biriydi, biraz fazla heyecan vardı ama gerekeni yaptığımı düşünüyorum" sözleriyle ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<