banner359

Süryani Patrik Vekilden "çözüm Süreci" çağrısı

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bölünmeden, şehit vermeden bu cenazeyi ortadan kaldırın. Bu gemi batarsa, hepimiz batarız. Gelin bu vapuru...

26 Aralık 2014 Cuma 11:23
Süryani Patrik Vekilden
Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bölünmeden, şehit vermeden bu cenazeyi ortadan kaldırın. Bu gemi batarsa, hepimiz batarız. Gelin bu vapuru batırmayalım’’ şeklinde konuştu.
HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Noel Kutlamaları kapsamında Beyoğlu’ndaki Süryani Katolik Kilisesi’ni ziyaret etti. Kürkçü, burada Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ ile bir araya geldi. Görüşmede çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Patrik Vekili Yusuf Sağ, ’’Bu sorunu çözmek lazım. Şehitler ölmez vatan bölünmez. İnşallah bölünmez" dedi.

“GELİN BU VAPURU BATIRMAYALIM”
Kürkçü’ye, “Bölünmeden, şehit vermeden bu cenazeyi ortadan kaldırın” diyen Sağ, “Paylaşılmayan şey nedir? Sen yüzde yüz haklı olamazsın. Ben de yüzde yüz haklı değilim. İnsanların birbirlerini öldürmekle, birbirlerini ortadan kaldırmakla, yuva yıkmakla, genç kızları dul bırakmakla, masum yavruları öksüz bırakmakla biz bir yere varamayız. Bu vatan hepimizin. Biz bir gemideyiz. Atlantik’in azgın dalgaları ile çarpışmakta olan bir vapurda. Bu gemi batarsa, hepimiz batarız. Gelin bu vapuru batırmayalım’’ şeklinde konuştu.

“BENİ VATANIMDAN KOVAMAZSINIZ”
’’Benim de bu topraklarda yaşama hakkım var” diyen Patrik Vekili Sağ, şunları söyledi: “Ben insanca yaşamak istiyorum. Ben bir Türk vatandaşı nasıl yaşıyorsa, hangi haklardan yararlanıyorsa; ben o hakları istiyorum. Bir milim eksik olmasın, bir milim fazla olmasın. Başka bir şey istemiyorum. Ben askerliğimi yapıyorum. Ben bu vatanımı seviyorum ve Süryani şairin dediği gibi ’Sende doğdum, sende ölmek isterim. Ey vatanım. Eylerim arzu turabında gömülsün bu tenim.’ Benim başka bir vatanım yok. Beni vatanımdan kovamazsınız. Bu suç ise kabul ediyorum. Eğer suç değilse gelin kardeşim. Sen bu vatanın nimetlerinden nasıl yararlanıyorsan, bende senin gibi yararlanacağım. Başka bir şey yok. Ben senin orucuna, senin iftarına katıldığım zaman severek katılıyorum. Hayırlara vesile olsun. Milyar defa hayırlı Ramazanlar diyorum. Sende bana hayırlı Noeller de. Ben başka bir şey istemiyorum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum, sen de beni olduğum gibi kabul et’’ dedi.
Konuşmasının ardından Patrik Vekili Yusuf Sağ, ziyaretlerinden dolayı Ertuğrul Kürkçü’ye teşekkür etti.
Noel tebriğinin ardından konuşan HDP’li Ertuğrul Kürkçü, Patrik Vekilinin çözüm süreci ile ilgili açıklamalarına değinerek, “Sayın metropolit daha önce kendisiyle yapılan söyleşi dolayısıyla bu süreçle olan düşüncelerini ifade etmiştir. Halkların kardeşliği ve inançların kardeşliği noktasında süreci çok olumlu karşıladığını ve bunun için gerekirse kendisine verilecek her türlü görevi kabul edeceğini söylemiş. Bunu da bizimle paylaştı’’ dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<