banner359

Tam 150 Yaşında

Kadıköy Altıyol meydanında bulunan ve Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Boğa Heykeli, 150 yaşına girdi. Kadıköy sınırları içinde bulunan ve ilçenin simgesi haline gelen Altıyol’daki tarihi Boğa Heykeli 150 yaşını doldurdu. 1864...

09 Eylül 2014 Salı 10:36
Tam 150 Yaşında
Kadıköy Altıyol meydanında bulunan ve Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Boğa Heykeli, 150 yaşına girdi.
Kadıköy sınırları içinde bulunan ve ilçenin simgesi haline gelen Altıyol’daki tarihi Boğa Heykeli 150 yaşını doldurdu. 1864 yılında Sultan Abdülaziz tarafından sanatçı Rouillar’a Paris’te yaptırılan ve orijinal adı “Dövüşen Boğa” olan Kadıköy’ün Boğa Heykeli, uzun yıllar çeşitli noktaları dolaştıktan sonra Altıyol’a konuldu.
1950’lilerin ortasında Boğa Heykeli, bir ara yeni açılan Hilton Oteli’nin Harbiye girişine konduysa da eski mekanı olan Lütfi Kırdar’a geri getirildi ve 1970’e kadar da burada kaldı. 1971’de heykel, günümüzde Kadıköy Belediyesi Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi olarak hizmet veren Kadıköy Şehremaneti binasının önüne getirildi. Paris’ten İstanbul’a birkaç ayda gelen Boğa Heykeli’nin 150 yıllık İstanbul turu 1987 yılında Kadıköy Altıyol’da son buldu. Boğa, kısa sürede Kadıköy’ün en önemli sembollerinden birine dönüştü.
Altıyol Boğa Heykeli, Kadıköy’e gelenlerin mutlaka adres tariflerinde yer alan, vatandaşların sevdikleriyle fotoğraf çekildikleri yer olarak biliniyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<