Tarihi lahit maviye boyandı

Bursa’nın İznik ilçesinde 2 yıl önce gün yüzüne çıkarılan ve müze bahçesinde koruma altına alınan Roma dönemine ait lahit mezar üzerine örtülen brandanın rengini aldı. Olay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un müzeyi...

17 Mart 2019 Pazar 12:51
Tarihi lahit maviye boyandı

Bursa’nın İznik ilçesinde 2 yıl önce gün yüzüne çıkarılan ve müze bahçesinde koruma altına alınan Roma dönemine ait lahit mezar üzerine örtülen brandanın rengini aldı. Olay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un müzeyi ziyareti ile ortaya çıktı.

banner380
Bursa’nın İznik ilçesi Hisardere yolu üzerindeki zeytin tarlasında 2 yıl önce gün yüzüne çıkartılan mermer lahit, müze müdürlüğü bahçesine taşınmıştı. Lahit mezar, üzerine branda örtülerek koruma altına alındı. Üzerinde Eros ve Herkül kabartmaları olan lahit mezar, örtülen branda nedeniyle mavi renge boyandı. Olay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İznik Müzesini ziyaret etmesiyle ortaya çıktı. Roma döneminden kalan lahit mezarın üzerinde 2 yıla yakın zamandır örtülü olan mavi branda kaldırıldı. Mermer lahit mezarın üzerindeki heykellerin maviye boyandığı görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<