banner359

Türk Yolcular Dehşet Anlarını Anlattı

İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisinden kurtulan yolcuların bir kısmı Türkiye’ye geldi. “Titanik olayını yaşadık” diyen yolcular, kurtarma operasyonunun...

31 Aralık 2014 Çarşamba 08:51
Türk Yolcular Dehşet Anlarını Anlattı
İtalya’nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpıştıktan sonra batan Türk kargo gemisinden kurtulan yolcuların bir kısmı Türkiye’ye geldi. “Titanik olayını yaşadık” diyen yolcular, kurtarma operasyonunun 10 saat sonra başladığını söyledi.
Yunanistan’ın Patra Limanı’ndan, aralarında 54 Türk’ün de bulunduğu 422 yolcu ve 56 mürettebatıyla İtalya Ancona Limanı’na giderken önceki gün yanmaya başlayan Norman Atlantic feribotundan sağ kurtulan 9 kişi yurda döndü. Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla Selanik üzerinden İstanbul’a gelen Türk yolcular Atatürk Havalimanı VIP Salonu’na alındı. İstanbul’a gelen Türk yolculardan bazılarının ayakta zor durdukları görüldü. Buradaki işlemlerin ardından yakınlarıyla birlikte havalimanından ayrılan Türk yolcular olay anına ilişkin açıklamalarda açıklamalarda bulundular.

“GEMİDE BULUNAN BOTLAR KULLANILMADI”
Kazadan sağ kurtulan Tuna Saygılı, olayın ardından gazetelerde çıkan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Kurtarma operasyonunun başlamasının ardından ülke vatandaşı gözetilmediğinin altını çizen Saygılı şu şekilde konuştu:
"Evvela gemide ilk önce kendi vatandaşlarını kurtardılar diyorlar ama yanlış. Olaydan sonra ilk olarak millet ayırt etmeden kadınları ve çocukları kurtardılar. Ben eşimi gemiden 23’ncü helikopterle aldırdım. Ben yelkenciyim. Gemide bulunan botların hiçbiri açılmadı. Eğer o botlar açılsaydı 400 kişi rahat kurtarılırdı. Çünkü o botların içinde deprem kabinleri gibi yerler var. O botların içinde battaniyeden bisküvilere kadar her şey var. Yangından sonra botlar açılmayınca hepsi yandı. Çünkü ortada ne kaptan var ne de mürettebat. Biz kendimize bir sandık açtık ve can yeleklerini giydik. Yelekleri ters düz giydik hep değiştirdik. Nasıl giyinmeyi bile bilmiyoruz. Gemideki yangının sebebi benim tahminim trafo patladı. Çünkü bulunduğumuz 27 kişilik odamızda lamba diplerinden dumanlar geliyordu kablolar yanıyordu"

"RÜZGAR OLMASAYDI DUMANDAN ZEHİRLENİRDİK"
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuna Saygılı, yangının çıkmasının ardından kurtulma umutlarını kaybettiklerini söyledi. Saygılı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“ Bizleri Allah korudu. Rüzgarın etkisiyle dumanlar gidince gemide bulunan 400 kişi dumansız yere koşuyordu. Rüzgar sayesinde dumandan boğulmadık. Rüzgar olmasaydı dumandan hepimiz zehirlenip ölebilirdik."

"KURTARMA EKİPLERİ 10 SAAT SONRA GELDİ"
Bir basın mensubunu kurtarma operasyonuyla ilgili sorusuna gemide bulunan Türk yolculardan Tuna Saygılı, olaydan 10 saat sonra kurtarma ekiplerinin geldiğini ve bir geminin kendilerini gördüğü halde hiçbir yardımda bulunmadığını söyledi.

YOLCULARDAN İTALYANLARA TEŞEKKÜR
Gemide bulunan diğer Türk yolcu Sabahattin Tosun ise , "10’ncu Titanik olayını yaşadık diyebiliriz. Yangın geminin arka kısmında çıktı ama bizim kaldığımız oda camlıydı ve olayları camdan gördük. Bizi kurtaran İtalyanlardan Allah razı olsun" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<