banner359

Türkiye Tek Yürek kampanyasında büyük fire!

15 Mart 2023 Çarşamba 09:54
Türkiye Tek Yürek kampanyasında büyük fire!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaraların sarılması için gerçekleştirilen ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasında büyük bir fire verildi. Kampanyada toplanan 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağıştan 74 milyar 118 milyon 164 bin TL'si hesaplara yatırıldı. Böylece 41 milyardan fazla bağışın hala yapılmadığı ortaya çıktı.

Yaşanan felaketin ardından yaraların bir nebze de olsa sarılması için TV kanalları ortak yayınıyla ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyası düzenledi. Yaklaşık 8 saat süren ve ünlü isimlerin katıldığı bağış gecesinde toplanan para 115 milyar TL'yi aştı. Ortak yayın boyunca 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı ve 9 milyon 10 bin adet SMS gönderildi.

AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, toplanan paralarla ilgili konuştu. Oktay, "Türkiye Tek Yürek, kampanyasında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'nin, 74 milyar 118 milyon 164 bin TL'si hesaplara yatırıldı. Toplanılan yardımın her bir kuruşu Deprem bölgesinin ihyasına harcanacaktır. Taahhüt edilip AFAD hesaplarına aktarılmayan kısmının da önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılacağına inanıyorum." dedi.

Böylece 41 milyardan fazla bağışın hala yapılmadığı ortaya çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<