banner359

Türkiye’nin İlk ‘Tekstil Ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin Temeli Atıldı

Bursa Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılacak ‘Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından açıldı.Bursa’da bir ilke daha imza...

04 Aralık 2015 Cuma 17:22
Türkiye’nin İlk ‘Tekstil Ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin Temeli Atıldı
Bursa Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılacak ‘Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından açıldı.
Bursa’da bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşayan BTSO, Türkiye’nin ilk Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin temelini attı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin iştirak ettiği temel atma törenine BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. BTSO liderliğinde BEBKA’nın, UTİB ve BUTEKOM’un desteğiyle tekstil ve teknik tekstilin inovasyona dayalı ve katma değerli üretiminin güçlenmesi için hayata geçecek merkez, sektörde yeni fikir ve projelere öncülük edecek. Merkezde, toplantı ve eğitim salonları, pilot üretim tesisi, laboratuvarlar, firma ofisleri, moda ve tasarım alanı gibi bölümler yer alacak.
Yaklaşık 13 bin metrekarelik alana sahip merkez, hem bölge hem de Türkiye’nin tekstil ve hazır giyim sektörlerinin sürdürülebilir büyümesine liderlik edecek. Bursa’da vasıflı iş gücünün uluslararası standartlara taşımak için hayata geçirilen MESYEB’in hizmetlerini etkin ve verimli bir şekilde sürdürebilmesini sağlayacak yeni merkez binası ise bin 240 metrekare alan üzerinde kurulacak. 2 kattan oluşan merkezde, yönetim birimi, inşaat eğitim ve sınav alanları yer alacak.
AK Parti hükümetinin söz verdiği gibi yeni yatırımlarla hizmete başladığını ifade eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracatında Bursa’nın hedefi 75 milyar dolar. Bu hedefi siz yakalayacaksınız. Bizler de hükümet olarak hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin önünü açmak için gece gündüz çalışacağız. Bursa Türkiye’nin özetidir ve lokomotifidir. Hükümet bir karar aldığında ertesi gün Bursa’da uygulama imkanı vardır. Hükümet programımıza baktığımızda geçen hafta açıkladık. Güven oylamasını yeni aldık. Orada tam da bu var. Araştırma geliştirmeyi Ar-ge yi son derece ciddi teşviklerle destekleyeceğiz. İnsan kaynaklarımızı Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu donanımla yapacağız. Daha hükümet programımızı açıkladık. İşte burada bunu yaptık. Bizim için bu mecburiyettir. Biz ekonomisi güçlü, siyaseti istikrar içerisinde hedefleri olan ve sosyal barışı sağlamış, kardeşlik üzerine büyük Türkiye’yi ihraç etmek Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. En başta insan kaynağımızı çok iyi değerlendirerek yapacağız. Bunu bilgi ve birikme başaracağız. Eğitimle başaracağız. 80’li yıllarda yıllar da ham maddeyi alıyorlar ve bize satıyorlar derdik. 80’li yıllardan sonra ekonomiyi dönüştürdük. Şimdi ham maddeyi alıyoruz işletiyor ve ihraç ediyoruz. Şimdi başka bir aşamaya geldik” diye konuştu.
Üretim faktörleri içine bilgi ve inovasyonu koymak zorunda olunduğunu altını çizen Ala, “Katma değeri yüksek ürünler oluşturmalıyız. Eski üretim tarzını bırakacağız. AB hedefimiz yeniden canlanıyor. Büyük krizden dolayı onlar tarafından sıkıntıya girmişti. Reform üstüne reform yaptık. O ilk 10 ekonomi arasına girmenin yolu, Ar-ge’ye daha fazla ehemmiyet vermektir. Katma değeri yüksek ürünler üretmektir. Temelini atacağımız büyük fonksiyonel yatırımlar gibidir” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, "Akılla insanı merkeze alarak daha huzurlu ve güvenli yarınları yaşatabilmek adına önemli bir süreç. Bursa bunu daha yukarıya taşıyacak" şeklinde konuştu.
BTSO Başkanı Burkay ise, “DOSAB’ın yüzde 78’i tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Türkiye olarak mekan ve giyim tekstillerinde ilk 5 üreticisiyiz. Teknik ve fonksiyonel tekstilde 1 milyar dolara ancak ulaşan ihracatı ve kısıtlı üretimi söz konusu. İnsanı merkeze almayan kalkınma modeliyle başarı maalesef mümkün değildir. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almayı hedeflediğimiz bugünlerde ulusal kalkınma hedeflerine ancak insanımızın gelişimine yapacağımız yatırımla ulaşabiliriz” dedi.
Konuşmaların ardından törene katılanlar butona basarak temeli attı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<