banner359

Uçaklar Alkolle Yıkanıyor

İstanbul’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçaklar buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor. İstanbul’u etkisi altına alan olumsuz hava şartları ve kar yağışı hava...

30 Aralık 2014 Salı 17:37
Uçaklar Alkolle Yıkanıyor
İstanbul’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda uçaklar buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor.
İstanbul’u etkisi altına alan olumsuz hava şartları ve kar yağışı hava trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları bu gün karşılıklı 8 seferini iptal ederken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri uçak seferlerinin olumsuz etkilenmemesi için tüm önlemleri aldı. DHMİ yetkilileri olumsuz hava koşulları nedeniyle Atatürk Havalimanında kriz merkezi kurdu.

UÇAKLAR BUZLANMAYA KARŞI ALKOLLE YIKANIYOR
Atatürk Havalimanı’ndaki uçaklar sefer öncesi buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor. Olası buzlanma tehlikesine karşı, havayolu şirketlerinin uçakları ’De-icing’ ve ’Anti-icing’ adı verilen buzlanmaya karşı alkolle yıkanıyor. Bu işlemle uçakların; kanat, motor, kuyruk ve gövdesi özel bir araçtan püskürtülen alkolle buzlanmaya karşı korunuyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri Atatürk Havalimanı’nda buzlanmaya karşı pistlerde gün boyu temizlik çalışmaları yapılırken, apron trafiğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. DHMİ ekipleri sık sık pistlerde cihazlarla buzlanma dereceleri ölçüyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<