banner359

Ülkücü camiayı yasa boğan ölüm

İzmir’de Ege Üniversitesi Kampüsü’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve ülkücü camiayı yasa boğdu.Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, karşıt...

21 Şubat 2015 Cumartesi 12:00
Ülkücü camiayı yasa boğan ölüm
İzmir’de Ege Üniversitesi Kampüsü’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve ülkücü camiayı yasa boğdu.
Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasındaki gerginlik iki gündür devam ediyordu. Dün akşam saatlerinde iki grup arasındaki gerginlik, bir anda kavgaya dönüştü. Yaklaşık 300’e yakın öğrencinin karıştığı kavgada, bıçaklar, taş ve sopa kullanıldı. Kavga sırasında iki öğrenci ağır yaralanırken, çok sayıda öğrenci de vücudunun çeşitli bölgelerinden hafif şekilde yaralandı. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi ve özel tim ve sağlık ekibi intikal etti. Polis, zamanında müdahaleyle her iki grubu ayırarak olayları yatıştırmaya çalıştı. Grup arasındaki kavga kampüsün belirli noktalarında devam ederken, gerginlik havanın kararmasına kadar sürdü. Olaylarda çok sayıda öğrenci ise gözaltına alındı.

ÜLKÜCÜ GENÇ HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ
İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralı öğrenciler, daha sonra çeşitli hastanelere sevk edildi. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralı öğrencilerden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı Nurullah S.’nin ise tedavisinin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ettiği, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

ÜLKÜ OCAKLARI’NIN ÜNİVERSİTE TEŞKİLAT BAŞKANIYDI
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve aynı zamanda Ülkü Ocaklarının Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ani ölümü, yakınlarını, arkadaşlarını ve ülkücü camiayı yasa boğdu. Olay duyulur duyulmaz, herkes Ege Üniversitesi Hastanesi’nin acil servisine akın etti. Acil servis önünde, zaman zaman gerginlik yaşanırken, polis de güvenlik önlemlerini artırdı.
Öte yandan, çok sayıda devlet büyüğü de, sosyal medya üzerinden yayımladığı taziye mesajıyla, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ailesine, arkadaşlarına ve ülkücü camiaya baş sağlığı diledi. Yaşanan cinayetle ilgili S.Y. isimli bir şüpheli ise gözaltına alındı.

ÇAKIROĞLU’NUN CENAZESİ İZMİR’DE DEFNEDİLECEK
Çıkan kavgada yaşamını yitiren ve memleketi Konya olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun cenazesi ise, bugün İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<