banner359

Üniversitede Ortalığı Karıştıran "başörtüsü" Ilanı

Pamukkale Üniversite’sinde panoya asılan bir liste, başörtülü yasağı konusunu akıllara getirdi. "Başörtüsüz fotoğraf" isteğinin yazılı olduğu listenin geçmiş dönemde hazırlandığı ve geçersiz olduğu açıklandı. Üniversite...

10 Eylül 2014 Çarşamba 17:49
Üniversitede Ortalığı Karıştıran
Pamukkale Üniversite’sinde panoya asılan bir liste, başörtülü yasağı konusunu akıllara getirdi. "Başörtüsüz fotoğraf" isteğinin yazılı olduğu listenin geçmiş dönemde hazırlandığı ve geçersiz olduğu açıklandı.
Üniversite panosuna asılan ve mezuniyet için gerekli belgelerin listelendiği yazıda, mezuniyet belgesi almak için başvuran öğrencilerden vesikalık fotoğraf isterken yanına "sakalsız ve başörtüsüz"olması gerektiği notu düşüldü. Durum büyük tepkiyle karşılanırken, üniversİteden yapılan açıklamada, “Geçmiş dönemde hazırlanmış ve geçersiz olan belge”yi asanlarla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

OKULDAN AÇIKLAMA GELDİ
Konuya ilişkin Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:
“Bireyin iç dünyasındaki dini duygu ve inanışların dış dünyaya yansıması özgürlüklerin gereğidir. Anayasa’nın 15’inci maddesinde savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde dahi kimsenin din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağı ve bunlardan suçlanamayacağı açıkça belirtilmiştir.
Başörtüsü serbest olmadan diğer özgürlükler yapay ve anlamsız olmakta; bütün insan hakları, demokrasi, eşitlik söylemleri havada kalmaktadır. Din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere bütün özgürlüklerin ilk ve en önemli eşiği başörtüsü özgürlüğüdür. Bu bağlamda üniversitemizde öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımız inançlarının gereğini yerine getirmektedirler.
Geçmiş dönemde hazırlanmış ve geçersiz olan belgede, başörtüsüz ve sakalsız fotoğraf istendiği ibaresi yer almaktadır. Oysa üniversitemiz diplomalarında fotoğraf bulunmamaktadır. Gerek mezuniyet belgesinde gerekse diplomalarımızın hazırlanmasında, fotoğraf istenmemektedir. Bu olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup, gereği süratle yapılacaktır.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<