banner359

Urfa’da Pkk Komplosu

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Sığırcık köyünde oturan 6 Hüdapar yönetici ve üyesinin evine, yılbaşı gecesi HDP ve PKK lehine yazılar yazıldı. Hüdapar İl Başkanı Lokman Yalçın, ikinci bir Cizre vakasının yaşanmasından endişe ettiklerini...

02 Ocak 2015 Cuma 13:30
Urfa’da Pkk Komplosu
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Sığırcık köyünde oturan 6 Hüdapar yönetici ve üyesinin evine, yılbaşı gecesi HDP ve PKK lehine yazılar yazıldı. Hüdapar İl Başkanı Lokman Yalçın, ikinci bir Cizre vakasının yaşanmasından endişe ettiklerini söyledi.
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Sığırcık köyünde oturan Hür Dava Partisi(HÜDAPAR) Bozova ilçe Teşkilatı Kurucu-Yönetim Kurulu üyesi Muhittin Bağmancı’nın da aralarında bulunduğu toplam 6 partilinin evlerinin duvarlarına ‘BDP,‘Kürdistan, ‘IŞİD’e hayır’, ‘YDM’, ‘Allah belanızı versin’ gibi yazılar yazıldı. Yaklaşık 200 hanenin bulunduğu Sığırcık köyünde, yazıların sadece HÜDAPAR yönetici ve üyelerinin evlerinin duvarlarına yazıldığı tespit edildi. Olayla ilgili jandarma soruşturma başlattı. Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Bozova İlçe Başkanı Mustafa Bayram, Kurucu Yönetim Kurulu üyesi Muhittin Bağmancı ile partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Provokatif ve tehdit amaçlı evlerin işaretlendiğini savunan Yalçın, akabinde Cizre’deki gibi fiili saldırı gelmesinden endişe duyduklarını ifade etti. Bu tür baskı ve tehditlerden sinmeyeceklerini belirten Yalçın, “Bu halkın huzurunu bozmaya kasteden, tehdit, şantaj tahkir ile provokatif eylem ile HÜDAPAR üyelerinin evlerini işaretlemekle, bir baskı ve korku oluşturmaya çalışan PKK, türevleri, HDP ve zihniyeti iyi bilmelidir ki; bu yol, yol değil. Kürt halkına yapılan en büyük ihanettir. Bu yolla bölge Müslümanlarını ve HÜDAPAR’ı sindirebileceğinizi düşünüyorsanız, amacınız buysa bundan vazgeçin. Elinize bir şey geçmez. Bu şekilde sindiremezsiniz. Siz kendi ayağınıza kurşun sıkıyorsunuz. Bu halkı huzursuz etmekten vazgeçin”
Tehditlere boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Yalçın, sözlerine şöyle devam etti;
“Kimse bizden bu karanlık yapılara teslim olmamızı beklemesin. Bu eylemin akabinde tabi ki saldırı gelebilir. Önce bölgede benzer birçok olay yaşanmıştı. Önce hedef gösteriliyor, arkasından saldırı geliyordu. Biz bu tehlikeyi görüyor ve kamuoyuna, devlet yetkililerine duyuruyoruz.”
Yalçın, Yaşanan olayın hedef gösterme olduğunu belirterek, ikinci bir Cizre olayının yaşanmasından endişe ettiklerini ifade etti. Fiili saldırı olması halinde nefsi müdafaa haklarını sonuna kadar kullanacaklarını vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: “Bozova’nın Sığırcık köyünde yapılan provokatif eylem, provokatif yazılarla parti üyelerimizin evlerinin işaretlenmesi olayının failleri mutlak suretle bulunmazsa, üzerine gidilmezse, gerekli tedbirler alınmazsa, ikinci bir Cizre olayı yaşayabiliriz. Bunun için bu tür eylemlerin faillerinin bir an önce yakalanması gerekir. Gerekli tedbirler alınmalıdır. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yapmalıdır. Biz, HÜDAPAR olarak bugüne kadar sabrettik, sabretmeye devam ediyoruz. Sağduyulu davranmaya devam ediyoruz. Fakat parti üyelerimize yönelik herhangi bir fiili saldırı olursa, parti üyelerimizin, nefsi müdafaa hakkı, kendilerini savunma hakkı vardır. Kendilerini savunacaklardır. Nefsi müdafaa haklarını sonuna kadar kullanacaklardır”
İlçe Başkanı Mustafa Bayram, ev işaretlemelerinden önce partililerin IŞİD ile ilişkilendirilerek hedef gösterildiğini kaydetti. Olayı tesadüf olarak görmediklerini anlatan İlçe Başkanı Mustafa Bayram, 3-4 gün önce ilçeye Şengal’den cenaze gelmesi ve olayın yılbaşına denk gelmesi ve bir süre önce yaşanan Cizre olayları gibi nedenlerden dolayı yazıların bilinçli bir şekilde evleri hedef gösterdiğini vurguladı.
Öte yandan, duvarlara yazılan yazılar, jandarmanın yaptığı çalışma ve parti yetkililerinin inceleme yaptığı görüntüler dağıtılarak kamuoyu ile paylaşıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<